Пішла з життя ексміністерка освіти Любомира Мандзій
Категорія
Україна
Дата публікації

Пішла з життя ексміністерка освіти Любомира Мандзій

Пішла з життя ексміністерка освіти Любомира Мандзій
Джерело:  online.ua

27 листопада стало відомо, що пішла з життя заступниця міністра освіти, колишня в.о. міністерки Любомира Мандзій.

Джерело: голова Львівської ОДА Максим Козицький у  Facebook, мер Львова Андрій  Садовий  у Facebook, Фейсбук-сторінка Любомири Мандзій

Померла колишня в.о. міністра освіти Любомира Мандзій

"Дуже сумна звістка: відійшла від нас у кращий світ Любомира Мандзій, заступниця міністра освіти та науки, у минулому – в. о. міністра освіти та науки, а впродовж 2016-2019 років - керівниця профільного департаменту освіти Львівської ОДА", - йдеться в повідомленні Козицього.

Причини смерті Козицький не уточнив.

Однак трохи пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив, що Мандзій померла після важкої хвороби.

Згодом з'явилося повідомлення на офіційній сторінці самої політикині у Фейсбук.

"З сумом повідомляємо, що сьогодні вдень перестало битися серце Любомири Мандзій. Останні півтора року Любомира боролася з важкою хворобою, вона трималася до останнього. Ми завжди будемо пам’ятати Любомиру як кохану дружину, найкращу маму, улюблену сестру, турботливу доньку, справедливу викладачку та менеджерку. Деталі щодо місця та часу прощання повідомимо згодом", - написала родина колишньої міністерки.

Що відомо про Любомиру Мандзій

Відома педагогиня народилася 10 травня 1973 року у селі Опака Дрогобицького району Львівської області. Закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю "Географія".

Окірм того, вона навчалася в аспірантурі ЛНУ. У 2003 році захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук. 2008 року отримала вчене звання доцента.

Протягом 2016-2019 років Мандзій була директоркою департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019 року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

Окрім того, вона виконувала обов'язки міністра освіти з 25 березня до 25 червня 2020 року після відставки міністра Ганни Новосад.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?