Пішов з життя Герой України і син командувача УПА Юрій Шухевич
Категорія
Україна
Дата публікації

Пішов з життя Герой України і син командувача УПА Юрій Шухевич

Пішов з життя Герой України і син командувача УПА Юрій Шухевич
Джерело:  online.ua

На 89-му році життя пішов з життя відомий дисидент, Герой України та син головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича — Юрій Шухевич.

Джерело: мер Львова Андрій Садовий в  Telegram,  львівське видання  NTA  з посиланням на коментар його дружини Наталії Шухевич

Помер Герой України Юрій Шухевич

У віці 89 років відійшов до вічності Юрій Шухевич – Герой України, дисидент, член Української Гельсінської Групи. Вічна Пам’ять великому українцю, - повідомляє Андрій Садовий.

Як вдалося дізнатися журналістам, Шухевич помер у ніч проти 22 листопада. Останні хвилини життя він провів у Німеччині, де знаходився на лікуванні.

Фото - скриншот

Що відомо про Юрія Шухевича

Юрій Шухевич народився 28 березня 1933 року в селі Оглядів на Львівщині.

Він був відомим українським політичним діячем, дисидентом, народним обранцем України VIII скликання, членом Української Гельсінської Групи та провів 28 років у в'язницях і таборах СРСР як політичний в'язень.

У 1990 організував і до 1994 року очолював УНА-УНСО (Українська національна асамблея – Українська народна самооборона).

У серпні 2006 року колишній президент Віктор Ющенко присвоїв Юрію Шухевичу звання Героя України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?