Пішов з життя легендарний нападник англійського "Челсі" Джиммі Грівз
Категорія
Спорт
Дата публікації

Пішов з життя легендарний нападник англійського "Челсі" Джиммі Грівз

Пішов з життя легендарний нападник англійського "Челсі" Джиммі Грівз
Джерело:  online.ua

19 вересня пішов з життя легендарний бомбардир «Тоттенхема», Джиммі Грівз. Саме в цьому клубі, а також "Челсі" він домігся найбільших успіхів. На офіційному сайті клубу його характеризувати як надзвичайно влучного, він "забивав феноменально". Грівз вважається найкращим бомбардиром в історії вищого англійського дивізіону - адже він забив 357 голів. З 266 голами в 379 матчах футболіст по праву займає перше місце в переліку нападників «Тоттенхема».

Джерело: Tottenham Hotspur

За збірну Англії нападник провів 57 матчів і забив 44 голи.

"Нам дуже сумно дізнатися про кончину великого Джиммі Грівза, не тільки рекордного бомбардира «Тоттенхем Хотспур», а й кращого нападника, якого коли-небудь бачила ця країна. Джиммі помер вдома рано вранці (неділя, 19 вересня) у віці 81 року "- говориться в повідомленні прес-центру клубу.

Одним з головних досягнень гравця стала перемога в Чемпіонаті світу з футболу1966 року. У той рік Міжнародна федерація футболу обрала Англію в якості країни-господаря чемпіонату світу в честь столітнього ювілею від заснування Футбольної асоціації країни.

Обраний талісман турніру - лев Віллі (World Cup Willie) став першим талісманом в історії чемпіонатів світу з футболу. Цікаво, що це був останній чемпіонат світу, який транслювався по телебаченню в чорно-білому кольорі.

Інші втрати в світовому футболі

Наепередодні стало відомо, що легенда світового футболу Пеле досі не може відновитись від операції - він знову потрапив у відділення інтенсивної терапії лікарні у Сан-Паулу у зв’язку з погіршенням здоров’я.

За словами місцевих журналістів, футболіста лише нещодавно виписали з лікарні після операції, проте йому знову стало погано. Легендарного бразильця довелося повторно госпіталізувати у відділення інтенсивної терапії через кислотний рефлюкс.

Також минулого місяця помер легендарний футболіст Герд Мюллер. Він був одним з кращих бомбардирів в історії світового футболу. На момент смерті Герду Мюллеру було 75 років. Відомо, що останні місяці він сильно хворів і знаходився в реанімації. Крім того, з 2015 року він страждав хворобою Альцгеймера. Мюллер грав в "Баварії" з 1964 року, а після завершення кар'єри залишався в клубі в якості тренера молодіжної команди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?