Після вакцинації Pfizer у жінок ростуть груди — лікарі назвали причину
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Після вакцинації Pfizer у жінок ростуть груди — лікарі назвали причину

Після вакцинації Pfizer у жінок ростуть груди — лікарі назвали причину
Джерело:  online.ua

Жінки з різних куточків планети почали масово повідомляти про збільшення грудей після вакцинації від коронавірусу американським препаратом Pfizer. Лікарі вирішили пояснити, що насправді відбувається.

Джерело: портал  NRK

Після щеплення Pfizer у жінок починають збільшуватися груди

За словами сімнадцятирічної Емми, яка мешкає в Осло, через побічний ефект після вакцинації їй знадобився бюстгальтер на один розмір більше.

Про ідентичну "проблему" також розповіла американська блогерка Ель Маршалл - остання стверджує, що груди виросли на два розміри після щеплення.

"Все життя у мене був перший розмір, а Pfizer збільшив його до третього", - зізналася Маршалл.

Що цікаво, у коментарях чимало жінок поділилися, що з ними сталося те ж саме.

Варто звернути увагу на те, що представники компанії Pfizer заявляють, що навіть не чули про такі випадки, проте вони не заперечують, що такий ефект справді може мати місце.

Лікарі пояснили, чому після вакцинації Pfizer у жінок ростуть груди

На переконання лікаря Хайнріха Бакманна, подібний ефект, цілком можливо, насправді спровокований розширенням лімфатичних вузлів - це реакція організму на введення вакцини. Він також припускає, це тимчасове явище.

"У свою чергу представник Норвезького агентства лікарських засобів Стейнар Мадсен також повідомляє, що це явище має короткостроковий характер. Раніше він вже чув про подібні випадки у мешканок США. Приблизно у 10% вакцинованих жінок після першого щеплення збільшувалися лімфатичні вузли. Це і було причиною відчуття зростання грудей", - йдеться в повідомленні.

З коментарем також виступив пластичний хірург, доктор медичних наук Ігор Короткий. За його словами, подібні випадки можуть бути пов'язані з певним рівнем хронічного запального процесу, тому що кожне щеплення - це спровоковане захворювання.

"Під час хвороби у людини можуть набрякати ті чи інші частини тіла, особливо лімфоїдна тканина, залозиста тканина, з якої складається молочна залоза", - каже хірург.

Він також звернув увагу на те, що чоловіки можуть зіткнутися "і з набряками простати, і з набряками яєчок".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?