Плани РФ знищити українську енергосистему провалилися — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Плани РФ знищити українську енергосистему провалилися — розвідка Британії

Плани РФ знищити українську енергосистему провалилися — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

У Британські розвідці заявили, що російська кампанія зі знищення української системи провалилася. Удари тривають, але вони вже не мають великого впливу на українську енергосистему. З потеплінням енергетична ситуація в Україні має покращитися.

Джерело: Міноборони Британії

Російські плани зі знищення енергосистеми провалилися

За звітом розвідки Британії, кампанія Росії з серйозної деградації Об’єднаної енергосистеми України взимку 2022-23 років, швидше за все, провалилася.

Повідомляється, що Росія завдавала далекобійних ударів з жовтня 2022 року, але широкомасштабні атаки стали рідшати з початку березня 2023 року.

У розвідці повідомили, що удари менших масштабів із використанням менш ніж 25 боєприпасів тривають, але, ймовірно, вони матимуть набагато менший вплив на енергосистему України.

 Енергетична ситуація в Україні, швидше за все, покращиться з приходом потепління. Планування та підготовка до наступної зими, швидше за все, вже розпочато.

Українські мережеві оператори, за словами відомства, продовжують закуповувати заміну трансформаторів та інших критично важливих компонентів.

Зазначається, що транспортування та встановлення цих компонентів є серйозною логістичною проблемою, особливо високовольтних трансформаторів, які важать щонайменше 100 тонн.

Зимовий наступ Герасимова на Донбасі провалився

Російський зимовий наступ на Донбасі під командуванням начальника Генерального штабу Росії генерала Валерія Герасимова закінчився невдачею, за оцінкою розвідки Великої Британії.

У розвідці зазначають, що на кількох напрямках фронту на Донбасі російські війська досягли лише незначних успіхів ціною десятків тисяч втрат.

Таким чином вони значною мірою змарнували свою тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої "часткової мобілізації".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?