Планував теракти у Європі. У Сирії ліквідували одного з лідерів Ісламської держави
Категорія
Світ
Дата публікації

Планував теракти у Європі. У Сирії ліквідували одного з лідерів Ісламської держави

Планував теракти у Європі. У Сирії ліквідували одного з лідерів Ісламської держави
Джерело:  online.ua

США ударом безпілотника вбили лідера "Аль-Каїди" Аймана аль-Джабурі. Він відповідав за планування атак у Європі. Смерть аль-Джабурі тимчасово завадить Ісламській Державі планувати зовнішні атаки.

Джерело: Associated Press

США вбили лідера Аль-Каїди

За даними Associated Press, один з лідерів Ісламської держави відповідав за планування атак у Європі.

У заяві пояснили, що смерть Аймана аль-Джабурі “тимчасово порушить здатність організації планувати зовнішні атаки”.

Опозиційна Сирійська цивільна оборона, також відома як “Білі шоломи”, заявила, що евакуювала чоловіка з місця атаки, і він пізніше помер від поранень.

Атаки США на бойовиків Аль-Каїди

Повідомляється, що цей удар став останньою в серії атак за останні роки, спрямованих проти бойовиків, пов'язаних з Аль-Каїдою, та високопоставлених членів угруповання "Ісламська держава" на північному заході Сирії.

У лютому внаслідок удару безпілотника було вбито двох чоловіків , яких місцеві активісти спочатку ідентифікували як членів Хорас ад-Діна. Пізніше Обсерваторія повідомила, що один із двох убитих був високопоставленим членом угруповання «Ісламська держава», яке зазнало поразки в Сирії в березні 2019 року.

У жовтні 2019 року під час рейду в Ідліб було також убито засновника угруповання "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді.

Його наступник Абу Ібрагім аль-Хашімі аль-Курайші також був убитий у лютому 2022 року.

У жовтні 2022 року сирійські повстанці вбили лідера групи Абу аль-Хассана аль-Хашімі аль-Курайші, з тих пір його замінив Абу аль-Хусейн аль-Хусейні аль-Курайші.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?