Плювок в обличчя Франції та Німеччини: Кулеба оцінив заяву Лаврова
Категорія
Політика
Дата публікації

Плювок в обличчя Франції та Німеччини: Кулеба оцінив заяву Лаврова

Плювок в обличчя Франції та Німеччини: Кулеба оцінив заяву Лаврова
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав плювком в обличчі Німеччини і Франції слова російського міністра Сергія Лаврова щодо неможливості проведення зустрічі лідерів країн в нормандському форматі.

Джерело: онлайн-брифінг Кулеби в Києві.

Глава МЗС сказав, що не хотів коментувати "малозрозумілі заяви Сергія Лаврова", але вирішив один раз витратити хвилину.

"Вчора мій російський візаві Сергій Лавров вчергове відзначився та назвав ініціативи України з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, цитую, "потоком свідомості". Я нагадаю, що Владімір Путін в останній розмові з президентом Франції і канцлеркою Німеччини пообіцяв їм зустріч міністрів Нормандського формату", - заявив Кулеба.

Український міністр наголосив, що готовий до проведення зустрічі, так само як і представники Німеччини та Франції. Тим часом росіяни займаються словесною еквілібристикою.

"А Сергій Лавров показує, що він налаштований не на конструктивну розмову міністрів, а на змагання із своєю власною речницею у словесній еквілібристиці. Тому слова Лаврова - це плювок в обличчя Франції та Німеччини", - додав міністр.

Кулеба нагадав, що лідери країн попередньо домовилися, що має відбутися міністерська зустріч, яка підготує ґрунт для саміту.

"Водночас, ми досі не отримали сигналів від Росії про готовність до її проведення. Остання заява Сергія Лаврова підриває процес мирного врегулювання та йде врозріз із домовленостями лідерів держав Нормандського формату. Я закликаю свого російського колегу погодитися на проведення зустрічі міністрів у нормандському форматі і сісти за стіл переговорів", - зауважив глава МЗС.

Підготовка саміту “нормандської четвірки”

Нагадаємо, 11 жовтня Володимир Зеленський провів переговори з Макроном і Меркель щодо організації зустрічі в нормандському форматі. Того ж дня європейські лідери мали розмови з Путіним.

У Кремлі після цього заявили, що глави МЗС вестимуть справу до проведення зустрічі на своєму рівні в нормандському форматі.

13 жовтня Кулеба заявив, що готовий до зустрічі, але в Росії її всіляко уникають. Того ж дня у Німеччині повідомили, що зустріч міністрів у нормандському форматі повинна відбутися якомога швидше.

Читайте також:

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату - Лавров.

  • Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС.

  • У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?