Погода в Україні різко зміниться. Де чекати дощі, град та шквальний вітер
Категорія
Україна
Дата публікації

Погода в Україні різко зміниться. Де чекати дощі, град та шквальний вітер

гроза
Джерело:  Наталка Діденко

Як попереджає синоптикиня Наталка Діденко, західним областям України варто підготуватися до несприятливих погодних умов.

Головні тези:

  • У західних областях України очікуються короткочасні дощі, грози, шквальний вітер та навіть град.
  • Температура повітря вночі коливатиметься в межах +14...+19 градусів, вдень підніметься до +24...+29 градусів, на півдні може бути до +32 градусів.
  • Озвучуючи прогнози на літо 2024 року, синоптики наголошують, що не варто очікувати екстремально спекотну погоду.

Якою буде погода 7 червня у різних регіонах України

Експертка звертає увагу на те, що саме західну частину країни накриють короткочасні дощі та грози. Окрім того, можливий шквальний вітер та навіть град.

Попри це, як зазначає Наталка Діденко, у більшості областей України буде сухо та сонячно, лише у Луганській області можуть бути локальні невеликі дощі.

Окрім того, наголошується, що вночі температура повітря коливатиметься в межах +14... +19 градусів, а вже вдень підніметься до +24...+29 градусів, а на півдні до +32 градусів.

Водночас на сході можливі сильні пориви північно-західного вітру.

Завтра, 7 червня, у столиці — коротка суха сонячна пауза посеред дощових робочих буднів. Тобто, без опадів. Температура повітря в столиці очікується — комфортніше не буває — +25...+27 градусів, — підсумувала Наталка Діденко.

Яким буде літо 2024 року

За словами метеорологині та кандидатки географічних наук Віри Балабух, українцям не варто розраховувати на те, що літо буде вкрай спекотним.

Вона також звернула увагу на те, що найтеплішим періодом наразі вбачається липень — перша половина серпня.

Ба більше, синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, чи чекати на сильну спеку в Україні в червні.

Вона також зазначає, що протягом місяця кілька днів температура в Україні буде дуже висока.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?