Поклонську офіційно відправили служити Росії у віддалену африканську країну
Категорія
Світ
Дата публікації

Поклонську офіційно відправили служити Росії у віддалену африканську країну

Поклонську офіційно відправили служити Росії у віддалену африканську країну
Джерело:  online.ua

У середу, 13 жовтня, кремлівський уряд затвердив рішення про призначення скандально відомої політикині Наталії Поклонської на посаду посла у віддаленій африканській країні.

Джерело: указ Кремля

За офіційними даними, йдеться про Кабо-Верде - країну, яка знаходиться на островах Зеленого Мису. Вони своєю чергою віддалені від узбережжя Західної Африки приблизно на 600 кілометрів.

Це колишня колонія Португалії, яка отримала незалежність в 70-х роках минулого століття. Острови Зеленого Мису – це архіпелаг з 18 островів. Станом на 2020 рік населення держави сягало 560 тисяч осіб.

Що відомо про призначення Поклонської

Раніше з анонімних джерел в російському парламенті стало відомо, що міжнародний комітет Держдуми може розглянути питання про схвалення кандидатури Поклонської послом "найближчим часом". Згідно з останніми даними, документи на неї вже готові.

“Поклонську через її не цілком системну поведінку і екстравагантні заяви не хотіли бачити в думі наступного скликання ні адміністрація президента, ні "Єдина Росія", ні керівництво Криму, від якого вона обрана. Однак відомо, що з депутаткою консультувалися щодо її подальшого працевлаштування, і робота на дипломатичній ниві була побажанням самої Поклонської”, - стверджував інформатор.

До цього вона працювала в окупаційній адміністрації українського Криму та стала відома на посаді прокурорки. Пізніше її від “Єдиної Росії” обрали у лави депутатів державної думи. Утім, нові вибори у вересні поставили хрест на парламентській кар’єрі колаборантки.

Призначення Поклонської попередньо коментували в Міністерстві закордонних справ України. Міністр Дмитро Кулеба пояснив, що вона дотепер може залишатися громадянкою України. Він зауважив, це потрібно перевірити, і якщо вона ще не вийшла з українського громадянства, то у офіційного Києва буде можливість зіпсувати їй життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?