Політолог спрогнозував реакцію США на можливий конфлікт Китаю й Тайваню
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог спрогнозував реакцію США на можливий конфлікт Китаю й Тайваню

Політолог спрогнозував реакцію США на можливий конфлікт Китаю й Тайваню
Джерело:  online.ua

26 грудня 71 літак Збройних сил Китаю, включаючи винищувачі та безпілотники, увійшов у зону протиповітряної оборони Тайваню. Це найбільше зареєстроване порушення повітряного простору Тайваню на сьогоднішній день. Китай своїми діями провокує воєнний конфлікт. Експерт-міжнародник, політолог та кандидат політичних наук Богдан Ферес у етері ютуб-каналу online.ua спрогнозував реакцію США на можливий конфлікт Тайваню та Китаю.

Джерело: ютуб-канал online.ua 

Якою буде реакція США на можливий збройний конфлікт Китаю й Тайваню?

На думку експерта, Сполучені Штати Америки намагатимуться мирним шляхом швидко вирішити конфлікт двох країн.

США будуть шукати можливість не дійти до точки неповернення. До початку повномасштабної війни Росії, я завжди прогнозував, що зараз усі консультації – і дипломатичні, і різні зустрічі – слугують підставою пройде чи не пройде Росія цю точку не повернення. І вона її пройшла!

Це ж саме може відбутися і в цьому регіоні. Інколи якийсь елемент – збили літак, спрацювало ПВО — може слугувати підставою для більш масштабних дій. Інколи можна врегулювати швидко це питання, за допомогою третіх "сильних" сторін, або ні – іде далі, розвʼязується більше і поглиблюється більше конфлікт, - зазначив експерт.

Як вважає Богдан Ферес, Білий дім намагатиметься використовувати прямий контакт із владою Китаю.

Байден використовуватиме і його адміністрація використовуватиме прямий канал комунікацій з Китаєм, для того щоб стабілізувати ситуацію, тому що для них це також несприятливі умови, вони зараз концентруються на українсько-російській війні, - наголосив політолог.

Він додав, що після саміту G20, коли відбулася зустріч між китайським та американським лідерами, вони спробували підтримувати прямий контакт та пряму комунікацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?