Поліція розслідує незаконні побори КМДА за неправильне паркування
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція розслідує незаконні побори КМДА за неправильне паркування

Поліція розслідує незаконні побори КМДА за неправильне паркування
Джерело:  online.ua

Представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА під час евакуації автівок за порушення правил паркування незаконно привласнили собі виручені кошти. Вони діяли у складі організованого угруповання, до якого також причетні службовці низки приватних фірм. Зазначені правопорушення вже розслідують в Офісі генпрокурора. Інформацію про це можна знайти в низці ухвал Печерського райсуду Києва.

Джерело: ухвала Печерського райсуду

Після проведення слідчих дій, вдалось з’ясувати, що у 2020 та 2021 рр. інспектори з паркування разом із водіями евакуаторів створювали «робочі зміни», під час яких за дорученням організаторів злочинної схеми повинні були доставити на спецмайданчики максимальну кількість автомобілів.

Таку схему придумали з тією метою, щоб власні рахунки задіяних фірм поповнювалися якомога більшою кількістю коштів. У тих випадках, коли реальних підстав для вилучення ТЗ не було, інспектори самостійно створювали штучні умови доя доказової бази.

 Водії змушені були переплачувати за послуги евакуаторів майже вдвічі 

Слідчі з’ясували, що водії змушені були переплачувати за послуги евакуаторів майже вдвічі більше коштів – 1270 грн. для транспортного засобу вагою до 2 тис кг замість 720 грн. За даними правоохоронців, учасники схеми у січні-березні 2021 р. могли незаконно привласнити 7,6 млн грн. Йдеться про гроші, які водії сплачували за те, щоб забрати свої автомобілі зі спецмайданчиків.

Наразі, за даними прокуратури, 5 чиновникам вказаного департаменту КМДА вже повідомили про вручення підозр. За даними журналістів, які слідкують за цим процесом, у списку є заступник очільника департаменту транспортної інфраструктури. Йдеться про Дмитра Рахматуліна.

Рахматуллін спростував заяви Офісу генпрокурора. Зокрема, чиновник наполягав на тому, що вартість евакуації визначається окремо для кожного міста, і в Києві вона, мовляв, насправді складає 1270 грн. Це, за його словами, навіть менше, ніж у багатьох інших українських містах, де ця цифра дорівнює 2-3 тис грн.

1 вересня суд 10 ухвалами наклав арешт на низку евакуаторів, які належать різним компаніям.

Засновником ТОВ «Автосос-Сервіс» є Ігор Самофал, директор Русла Поруб. Власником та керівником ТОВ «Експедиція 777» є Анатолій Якуба. Засновниця ТОВ «Евакуатор Сервіс» – Тетяна Комісарова, директор Наталія Приймак. Керівником ТОВ «Експрес-Т» є Дмитро Зінчук, власники – згадана Наталія Приймак, Олександр Приймак та Володимир Подолін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?