Польща екстрено викликала посла України після заяви Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща екстрено викликала посла України після заяви Зеленського

Польща екстрено викликала посла України після заяви Зеленського
Джерело:  online.ua

Польська влада терміново викликала до Міністерства закордонних справ українського посла України на тлі заяви президента Володимира Зеленського про конфлікт довкола зерна. 

Джерело: МЗС Польщі

Польща викликала посла України через слова Зеленського: перші подробиці

20 вересня офіційно стало відомо, що українського Василя Зварича викликали до МЗС Польщі на зустріч із заступником держсекретаря Павелом Яблонським.

Як зазначає дипломатичне відомство, Яблонський висловив рішучий протест офіційної Варшави щодо заяв українського лідера Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН учора, де він сказав, що "дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі", перетворюючи постачання зерна на трилер, насправді допомагаючи "підготувати сцену для московського актора".

Заступник глави МЗС зауважив, що ця теза на адресу Польщі неправдива, і, більш того, особливо невиправдана як щодо країни, яка підтримувала Україну з перших днів війни, – мовиться у заяві.

На переконання Яблонського, тиск на офіційну Варшаву через багатосторонні майданчики чи скарги до міжнародних установ "не є належними методами вирішення суперечок".

Окрім того, він вкотре повторив, що рішення його країни спрямовані винятково на відстоювання інтересів польських аграріїв, а також, мовляв, відповідають національному, європейському та міжнародному законодавству.

Як Моравецький відреагував на заяву Зеленського

Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький обурився словами українського лідера та назвав їх "несправедливими".

Ба більше, він продовжує переконувати офіційний Київ у тому, що Варшава налаштована завжди допомагати нашій країні, однак, мовляв, не збирається це робити "ціною дестабілізації польського ринку".

За словами Моравецького, інтереси власних аграріїв залишаються для Польщі пріоритетом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?