Польща та ще 4 країни ЄС відхилили план України щодо відновлення експорту зерна
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща та ще 4 країни ЄС відхилили план України щодо відновлення експорту зерна

Польща та ще 4 країни ЄС відхилили план України щодо відновлення експорту зерна
Джерело:  online.ua

Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Болгарія відмовляються від запропонованого Україною плану щодо врегулювання питання з експорту зерна. Цей план, як очікують в Єврокомісії, має замінити односторонні заходи, введені європейськими країнами.

Джерело:  PAP

Польща і 4 країни ЄС відмовляються врегулювати питання з експорту українського зерна 

За інформацією журналістів видання, Україна запропонувала надати Мінекономіки право самостійно ухвалювати рішення щодо надання дозволів на експорт зерна до країн ЄС, зокрема, до Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Болгарії навіть попри їхню незгоду.

При цьому у Києві пропонують проведення консультацій з приводу дозволів на експорт із представниками країн ЄС та Єврокомісії.

Однак Україна хоче залишати за собою право на ключове рішення незалежно від результатів консультаційних зустрічей.

На зустрічі в Брюсселі постійний представник Польщі в ЄС Анджей Садось розкритикував українську пропозицію, яка, на думку Варшави, не вирішує питання контролю та обмеження притоку українського зерна.

Чого хоче Польща та інші 4 країни ЄС

Джерело в ЄС повідомило PAP, що сусідні з Україною держави виступили проти пропозиції Києва.

Джерело видання в ЄС заявило, що після заяви України про порушення справи проти Польщі, Угорщини та Словаччини у Світовій організації торгівлі (СОТ) країни відмовилися брати участь у роботі платформи щодо українського зерна в Брюсселі.

У роботі платформи взяли участь представники Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Болгарії, Єврокомісії та України. Засідання проходили в Брюсселі.

Польща, Угорщина і Словаччина відмовляються від участі в роботі платформи через процедурну розсудливість і той факт, що Україна може використати інформацію, надану в рамках координаційної платформи, проти цих трьох країн у розглядах у СОТ, - зазначає співрозмовник видання в ЄС.

Постійний представник Польщі при ЄС Анджей Садос заявив, що Польща обговорюватиме на Раді питання, що стосуються майбутнього спільної сільськогосподарської політики 27 країн ЄС.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?