Польща терміново викликала посла України — з'явилася перша реакція Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща терміново викликала посла України — з'явилася перша реакція Києва

Польща терміново викликала посла України — з'явилася перша реакція Києва
Джерело:  online.ua

Представники Міністерства закордонних справ України, реагуючи на виклик українського посла до польського МЗС, закликали офіційну Варшаву конструктивно вирішити ситуацію з імпортом агропродукції.

Джерело:  Олег Ніколенко

У Києві відреагували на рішення Польщі викликати українського посла

За словами Ніколенка, офіційний Київ детально поінформований про зустріч українського посла у Варшаві із заступником міністра закордонних справ Польщі.

Під час цієї зустрічі український посол вкотре роз’яснив українську позицію щодо неприйнятності для України польської односторонньої заборони на імпорт українського зерна. Він також наголосив на некоректності порівняння із Україною, яке зробив президент Польщі під час свого візиту до Нью-Йорка, - пояснив речник МЗС.

На цьому тлі Олег Ніколенко закликає офіційну Варшаву "відкинути емоції" і розглянути пропозиції української влади щодо розв'язання цієї проблеми.

За його словами, Україна вже запропонувала Польщі конструктивний шлях вирішення зернової проблематики.

Очікуємо, що наші пропозиції стануть основою для переведення діалогу в конструктивне русло, – підсумував Ніколенко.

Що відомо про новий скандал між Польщею та Україною

Як уже згадувалося раніше, глава держави Володимир Зеленський під час виступу на Генеральній асамблеї ООН відверто зізнався, що йому тривожно бачити, як "дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі", перетворюючи постачання зерна на трилер, насправді допомагаючи "підготувати сцену для московського актора".

На цю заяву першим відреагував прем'єр Польщі Матеуш Моравецький. Останній зазначив, що вважає її несправедливою.

Як стверджує Матеуш Моравецький, офіційна Варшава хоче допомагати Україні, але "не ціною дестабілізації польського ринку".

Ба більше, 20 вересня польська влада викликала до МЗС посла України через заяви Зеленського про зерно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?