Польща закликає Чехію заблокувати "абортний туризм"
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща закликає Чехію заблокувати "абортний туризм"

Польща закликає Чехію заблокувати "абортний туризм"
Джерело:  online.ua

Медіа Чехії опблікували лист польського тимчасово повіреного (особи, що тимчасово виконує повноваження посла) Антонія Вреги, які він адресував чеським Міністерству охорони здоров'я та Міністерству закордонних справ. У листі мовиться про внесення змін до закону про аборти, які наразі розглядає верхня палата парламенту Чехії.

Джерело:  Respekt.cz

Польще просить Чехію не дозволяти "абортний туризм"

Що важливо розуміти, зміни у законодавство повинні врегулювати умови, на яких іноземки можуть робити аборти у Чехії.

 "Ми також очікуємо аналогічного ставлення та поваги до демократичних процесів та культурних цінностей (у Польщі) з боку Чехії", - зазначив польський дипломат, висловивши повагу суверенітету Чехії, законодавчому процесу та думці більшості чеського суспільства щодо абортів.

На переконання Антонія Вреги, ця ініціатива спровокує розвиток "абортного туризму" з Польщі, де аборти повністю заборонені, до Чехії.

"Тому ми сприймаємо як прикрість з точки зору чесько-польських відносин, якщо законодавчі пропозиції щодо легалізації комерційного абортного туризму відкрито виправдовуються наміром обійти польське законодавство, що захищає ненароджене людське життя, і якщо ці пропозиції мають закликати громадян Польщі до порушення польських законів",- наголосив польський дипломат.

Антоній Врега вирішив звернутися до дипломатичного відомства із проханням підтвердити достовірність цього листа, проте наразі не отримав відповіді.

Як уже згадувалося раніше, від початку 2021 року аборти у Польщі стали де-факто повністю заборонені.

"Від 28 січня на території країни не можна перервати вагітність, навіть якщо плід має діагностовані важкі та невиліковні патології. Аборти залишаються легальними лише у випадку зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю та життю матері", - йдеться в повідомленні.

Це рішення спровокувало потужні протести у країні, які досі не вщухли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?