Польські перевізники хочуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною — AFP
Категорія
Світ
Дата публікації

Польські перевізники хочуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною — AFP

Блокада

Представники польських автоперевізників розширять прикордонну акцію протесту проти України. Зокрема вони заблокують ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів – "Шегині – Медика".

Поляки планують заблокувати ще один пункт пропуску

Один з організаторів протесту Томаш Борковський повідомив, що з понеділка 20 листопада вони розширять блокаду на пункт пропуску "Медика".

Він зазначив, що далекобійники очікують нового раунду переговорів з польським та українським урядами, і "не задоволені швидкістю" переговорів.

Багатоденний протест спричинив величезні черги по обидва боки кордону.

У переговорах, що відбулися в четвер 16 листопада у прикордонному пункті пропуску "Дорогуськ", взяли участь представники міністерств інфраструктури України та Польщі, а також транспортного департаменту Єврокомісії, повідомили в українському уряді.

Міністерство транспорту України зазначило, що польські протестувальники "не прийняли пропозиції", і що "сторони продовжують шукати рішення".

Ключовою вимогою протестувальників є повернення до дозвільної системи. Ця вимога не може бути виконана. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року, – зазначили в Мінтранс.

Блокада кордону польськими перевізниками

Минулого тижня польські перевізники почали блокувати три контрольно-пропускні пункти на кордоні з Україною.

Вони зазначали, що можуть розблокувати КПП лише за умови:

  • повернення дозволів для українських перевізників;

  • посилення вимог перевезень у рамках ЄКМТ (сертифікатів Європейської конференції міністрів транспорту);

  • заборони реєстрації у Польщі компаній з капіталом з-за меж ЄС;

  • отримання доступу до української системи "Шлях";

  • окремих черг для машин з ЄС у системі "єЧерга";

  • виділення окремих черг для порожніх авто.

13 листопада польські перевізники відмовилися розблокувати кордон з Україною за підсумками переговорів з українськими чиновниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?