Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко

Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко
Джерело:  online.ua

Помер колишній мер Києва Олександр Омельченко, якого нещодавно госпіталізували з коронавірусом до лікарні у Феофанії. За попередньою інформацією, у політика не витримало серце. Лікарі кажуть, що у депутата Київради стався обширний інфаркт. Йому провели операцію зі стентування серця, однак він її не переніс.

Джерело: Facebook  мера Кличка

Смерть політика вже активно коментують його колеги в КМДА та наступники. Зокрема, чинний глава міста Віталій Кличко зазначає, що Омельченко свого часу здійснив вагомий внесок у розвиток міста.

«Ми були знайомі багато років….Колись він відвідував мої і брата поєдинки. Потім розповідав мені про нюанси політики, зокрема, в управлінні столицею. Ми могли дискутувати, сперечатися, погоджуватися один з одним чи ні. Але Олександр Омельченко любив Київ і був, беззаперечно, одним з тих, хто творив його сучасну історію», – прокоментував смерть Омельченка чинний мер столиці.

Довідка про покійного ексмера Києва Олександра Омельченка

Олександр Омельченко народився 1938 року в с. Зозів на Вінниччині. У 1956 році закінчив Брусилівську середню школу зі срібною медаллю, продовжив навчання у Київському будівельному технікумі.

Здобував вищу освіту у Київському інженерно-будівельному інституті та інституті народного господарства. 10 місяців відслужив у Збройних силах.

Працював на підприємствах “Головкиївміськбуду”. Пройшов шлях від робітника до директора заводу залізобетонних виробів, головного інженера домобудівного комбінату, а згодом — першого заступника начальника “Головкиївміськбуду”.

З 1987 по 1989 рік перебував у Республіці Афганістан. Після — працював у системі Держбуду, був заступником голови виконкому Київської міської ради народних депутатів, обіймав посаду генерального директора ДКП “Київреконструкція”.

У 1994–1996 роках — заступник голови, перший заступник голови Київської міськдержадміністрації.

З серпня 1996 по 20 квітня 2006 року — голова Київської міської державної адміністрації.

29 березня 1998 року відбулися чергові вибори до Київської міської ради.

У травні 1999 році 76 % киян проголосувало за Олександра Омельченка як за міського голову Києва, у 2002 році — 73 % виборців висловили йому свою підтримку.

На виборах київського міського голови у березні 2006 року програє та займає лише третє місце.

На парламентських виборах 2007 року отримав депутатський мандат за списком “Наша Україна — Народна Самооборона” (№ 13). Голова Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

2014 року бере участь у виборах міського голови Києва, а також у виборах до міської ради, очолюючи список Київської міської організації Української партії “Єдність”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?