Помер легендарний футболіст Герд Мюллер
Категорія
Спорт
Дата публікації

Помер легендарний футболіст Герд Мюллер

Помер легендарний футболіст Герд Мюллер
Джерело:  online.ua

15 серпня 2021 року помер легендарний німецький футболіст Герд Мюллер. Він був одним з найкращих бомбардувальників в історії світового футболу.

Джерело: пресслужба ФК Баварія

На момент смерті Герду Мюллеру було 75 років. Відомо, що останні місяці він сильно хворів і знаходився в реанімації. Крім того, з 2015 року футболіст страждав хворобою Альцгеймера.

"Сьогодні сумний і чорний день для «Баварії» і всіх її вболівальників. Герд Мюллер був найкращим нападаючим з усіх, і прекрасною людиною, обличчям світового футболу. Нас об'єднує глибока скорбота з його дружиною і сім'єю. Без Герда Мюллера "Баварія" не була б клубом, який ми всі любимо сьогодні. Його ім'я і пам'ять про нього будуть жити вічно", - прокоментував смерть Герда Мюллера президент "Баварії" Герберт Гайнер.

У футбольному клубі нагадали, що Герд Мюллер грав в "Баварії" з 1964 року, а після завершення кар'єри залишался в клубі в якості тренера молодіжної команди.

Герд Мюллер - головні факти з біографії

  • Герд Мюллер народився 3 листопада 1945 року в німецькому місті Нердлінген.

  • Професійну футбольну кар'єру він почав в 1960 році в клубі "ТСВ 1861".

  • У 1964 році Мюллер перейшов в "Баварію". Через сезон клуб вийшов в Бундеслігу і більше жодного разу її не покидав.

  • З "Баварією" Мюллер виграв майже всі можливі трофеї європейського футболу 1960-70 років. У 427 матчах Бундесліги він забив 365 голів. Також довгий час Мюллеру належав рекорд єврокубків: 69 голів в 77 матчах.

  • Разом з мюнхенським клубом Мюллер ставав чемпіоном ФРН (1969, 1972, 1973, 1974) і володарем Кубка європейських чемпіонів (1974, 1975, 1976). У складі збірної ФРН Мюллер - чемпіон світу (1974) і чемпіон Європи (1972). Герд Мюллер - кращий бомбардир в історії Бундесліги (365).

  • Довгий час Мюллеру належав рекорд за кількістю голів, забитих на чемпіонатах світу, поки на чемпіонаті 2006 року Роналдо не перевершив це досягнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?