Помер посол України в Таїланді Андрій Бешта
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер посол України в Таїланді Андрій Бешта

Помер посол України в Таїланді Андрій Бешта
Джерело:  online.ua

У ніч на 30 травня в Таїланді помер посол України Андрій Бешта. Причина смерті 44-річного дипломата поки невідома.

Джерело: Twitter президента України Володимира Зеленського

Зеленський першим повідомив про смерть Андрія Бешти. Він назвав його доброзичливою людиною і високопрофесійним дипломатом, який віддано служив інтересам України.

"Жахлива новина. Вночі обірвалося життя посла України в Таїланді Андрія Бешти. Він був доброзичливою людиною і високопрофесійним дипломатом, віддано служив інтересам нашої держави. Висловлюю щирі співчуття його родині та близьким", - написав Зеленський, не назвавши причину смерті дипломата.

Зеленський повідомив про смерть Андрія Бешти (скріншот twitter.com/ZelenskyyUa)

Андрій Бешта - головні факти з біографії дипломата

  • Андрій Бешта народився 14 грудня 1976 року в місті Рожище на Волині.

  • Дипломатичну кар'єру він почав з 1998 року - обіймав посади аташе, третього і другого секретаря в департаменті ООН та інших міжнародних організацій в МЗС України.

  • 24 листопада 2015 року Андрій Бешта отримав призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Королівстві Таїланд.

  • З 2017 року за сумісництвом він також був послом України в Лаосі.

  • 6 квітня 2021 року Андрій Бешта був офіційно звільнений з посади. На момент смерті в Таїланді він закривав справи, проводив прощальні зустрічі і переговори в статусі представника країни, і вже готувався до повернення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?