Помер відомий український актор Жан Мельников
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер відомий український актор Жан Мельников

Помер відомий український актор Жан Мельников
Джерело:  online.ua

Помер український актор і художній керівник Дніпровського академічного театру драми і комедії Жан Мельников. Народний артист України пішов з життя у віці 84 років.

Джерело: Facebook сина актора Андрія Мельникова

Жан Мельников помер 2 травня в 19.00, в світле свято Великодня. Причини смерті актора не уточнюються.

"Батько! Ти найкращий тато на землі !!! Ти завжди переживав не тільки за нас, твоїх дітей, а й за тих, хто були близькі твоєму серцю, і намагався робити для нас все! Ти дав нам більше, ніж міг, і продовжуєш робити це і зараз! Ми дякуємо тобі і дуже сумуємо. Тебе не стало сьогодні, в світле свято Пасхи, о 19:00. Ми не прощаємось і любимо тебе! ", - написав син Мельникова в Facebook.

Жан Мельников - головні факти з життя актора

Жан Мельников у фільмі Весна на Зарічній вулиці (фото - кадр з фильму)

  • Жан Мельников народився 27 липня 1936 року в Дніпрі.

  • Він грав на сцені з 1952 року - його фільмографія налічує десятки різнопланових ролей.

  • Жан Олександрович відомий глядачам своїми ролями у фільмах: "Весна на Зарічній вулиці" (зіграв сусіда Іщенко по парті), "Педагогічна поема", "Далеко від Батьківщини", "Злочин з багатьма невідомими".

  • У 1977 році Мельникову присвоїли звання народного артиста УРСР.

  • Він також мав статус Почесний громадянина Дніпра і з 2013 року був членом-кореспондентом Національної академії мистецтв України.

  • Мельников був режисером більше 150 вистав. У їх числі: Мир дому твоєму, Потрібен брехун, Занадто одружений таксист, Трагедія з королем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?