Помер всесвітньо відомий дизайнер Альбер Ельбаз
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер всесвітньо відомий дизайнер Альбер Ельбаз

Помер всесвітньо відомий дизайнер Альбер Ельбаз
Джерело:  online.ua

У Парижі помер всесвітньо відомий дизайнер Альбер Ельбаз, який працював з модними будинками Yves Saint Laurent і Lanvin. Засновник бренду AZ Factory раптово помер в 59 років, пробувши в штучній комі кілька днів.

Джерело: WWD

Смерть Ельбаза підтвердиі представник компанії Compagnie Financière Richemont, партнера Альбера по проєкту AZ Factory.

"Я втратив не тільки колегу, а й любого друга. Альбер мав заслужену репутацію одного з найяскравіших і улюблених діячів модної галузі. Мене завжди захоплювали його розум, чутливість, щедрість і неприборкана креативність. Він був людиною виняткової теплоти і таланту. Для мене було великою честю спостерігати за Альбером в його останньому прагненні, коли він працював над втіленням своєї мрії про "розумну" моду, яка піклується про жінку ", - прокоментував смерть Ельбаза засновник і голова Richemont Йоганн Руперт.

Альбер Ельбаз - головні факти про життя дизайнера

Альбер Ельбаз (фото - instagram.com/alberelbaz8)

  • Альбер Ельбаз народився в 1961 році в Марокко, але виріс в Ізраїлі. В середині 80-х років він переїхав до Нью-Йорк і влаштувався працювати в компанію, яка займалася пошиттям суконь для матерів наречених.

  • Через два роки талант молодого дизайнера помітив легенда американської моди Джеффрі Бін, який зробив Альбера своєю правою рукою.

  • В середині 90-х років Альбер переїхав до Парижа на запрошення Гі Лароша.

  • Потім сам Ів Сен-Лоран особисто вибрав Ельбаза дизайнером колекції жіночого одягу Yves Saint Laurent Rive Gauche.

  • У 2001 році Альбер Ельбаз погодився стати креативним директором модного дому Lanvin, який перетворив на одну з перлин модної індустрії.

  • 14 років Ельбаз працював з Lanvin, але в 2015 році йому довелося піти через розбіжності з новим власником.

  • Після творчої перерви Ельбаз заснував новий модний бренд AZ Factory.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?