Померла всесвітньо відома модельєрка Карла Марія Зампатті
Категорія
Світ
Дата публікації

Померла всесвітньо відома модельєрка Карла Марія Зампатті

Померла всесвітньо відома модельєрка Карла Марія Зампатті
Джерело:  online.ua

3 квітня померла італо-австралійська модельєрка Карла Марія Зампатті. Ікона індустрії моди раптово пішла з життя у віці 78 років через тиждень після падіння зі сходів в опері в Сіднеї.

Джерело: заява сім'ї Карли Марії Зампатті в Instagram

Чим відома Карла Марія Зампатті

Карла Марія Зампатті народилася в італійському Ловере в 1942 році, але в 1950 році разом з сім'єю переїхала до Австралії. У 1965 році вона випустила свою першу невелику колекцію одягу, а через п'ять років заснувала компанію Carla Zampatti Pty Ltd.

На початку 1970-х Карла Марія Зампатті стала одним з перших дизайнерів, які представили купальники в своїх колекціях в Австралії, де на той момент переважали консервативні погляди. Підприємниця відкрила десятки бутіків по всій країні, а також займала кілька керівних посад і виконувала функції голови австралійської державної телерадіомовної компанії The Special Broadcasting Service.

Моделі одягу Карли Марії Зампатті носили найвпливовіші жінки Австралії, від прем'єр-міністрів до членів королівської сім'ї і знаменитостей. Серед них принцеса Датська Марія, Квентін Брайс, Джулія Гіллард, Гледіс Бережікліан, Джулі Бішоп, Ніколь Кідман і Кейт Бланшетт.

"Ми втратили воістину великого і надихаючого австралійця. Її внесок в нашу націю буде вічним, як і її проєкти", - відреагував на смерть модельєрки прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?