Помер творець найбільшої фінансової піраміди в історії Бернард Медофф
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер творець найбільшої фінансової піраміди в історії Бернард Медофф

Помер творець найбільшої фінансової піраміди в історії Бернард Медофф
Джерело:  online.ua

14 квітня 2021 року в американській в'язниці помер Бернард Медофф - творець найбільшої фінансової піраміди в історії, яка оцінена майже в 65 млрд доларів. Бізнесмен, який обдурив десятки тисяч людей в 136 країнах світу, помер у віці 82 років.

Джерело: Associated Press

Федеральне бюро в'язниць США підтвердило смерть Медоффа. Імовірно, він помер з природних причин. Раніше повідомлялося, що Медофф в 2020 році намагався домогтися дострокового звільнення з в'язниці, оскільки йому залишилося жити всього півтора року через прогресуючу хронічну ниркову недостатність.

Бернард Медофф - що про нього відомо

Медофф прославився на весь світ через свою злочинну махінацію, яку він вів протягом 50 років. З 1960-х років він збирав гроші з інвесторів, яким обіцяв високий дохід - до 12% річних. Але, як виявилося, ніяких угод компанія Медоффа не проводила. а всі гроші інвесторів переводилися на особистий рахунок Медоффа.

Фінансова піраміда Медоффа була викрита в 2008 році. За цю аферу суд Нью-Йорка засудив бізнесмена до 150 років тюремного ув'язнення. В ході слідства Медофф визнав, що протягом майже двох десятиліть обманював інвесторів і регуляторів. Він заявив, що йому "глибоко шкода і соромно".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?