Помер видатний український хореограф Григорій Чапкіс
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер видатний український хореограф Григорій Чапкіс

Помер видатний український хореограф Григорій Чапкіс
Джерело:  online.ua

13 червня помер видатний український танцюрист, народний артист, хореограф і член журі шоу "Танці з зірками" Григорій Чапкіс. Він пішов з життя на 92-му році життя - причиною його смерті стали "вік" і різке погіршення стану здоров'я.

Джерело: Facebook сина хореографа - Грега Чапкіса

Хвороба Григорія Чапкіса

Останні півроку Григорій Чапкіс часто хворів і потрапляв до лікарні. У грудні минулого року його госпіталізували з двосторонньою пневмонією. Перед Новим роком хореографа виписали, але вже 6 січня йому знову довелося повернутися до лікарні.

9 лютого Чапкіс опинився в реанімації з ускладненнями після пневмонії - у нього скувало спину і ноги, йому стало важко рухатися і дихати. При цьому тести на коронавірус були негативними.

Смерть Григорія Чапкіса

Помер Григорій Чапкіс пізно увечері 13 червня. На момент смерті з ним була дочка Лілія і 40-річна дружина Міла. Син Грег вважає, що смерть батька пов'язана з віком.

"Помер, бо старенький. 92 роки людині, все почало відмовляти. Він тримався добре. Він старенький, це муки", - розповів Грег.

Біографія Григорія Чапкіса

  • Григорій Чапкіс народився 24 лютого 1930 року в Кишиневі в багатодітній родині.

  • Він почав танцювати з самого дитинства і вже в 15 років у складі ансамблю "Трудові резерви" виступав в Кремлі перед верхівкою радянської влади.

  • Його професійна кар'єра почалася в 16 років в балеті Державного ансамблю пісні і танцю України під керівництвом Чернишової. З ним він гастролював по всьому світу і познайомився з такими видатними людьми як Мао Цзедун, Хо Ши Мін, Фідель Кастро, Сальвадор Далі.

  • У 1950 році Григорій Чапкіс став постановником-хореографом в театрі імені Івана Франка. Крім того, він був головним майстром танцю Віденського балу, а також заснував власну школу танців.

  • В середині 2000-х років Григорій Чапкіс був суддею на шоу "Танці з зірками".

  • Разом зі своїми двома дітьми і внуками Чапкіс заснував цілий світової танцювальний бренд - "Чапкіс-Денс". Старша дочка Лілія керує балетної школою в Італії, а син Грегор - в Сан-Франциско. Внучка Анна стала італійської кінозіркою і моделлю, а у молодшій, Вікторії, є своя школа танців.

Григорій Чапкіс з сином Грегом та онукою (фото - instagram.com/gregchapkis)

  • Хореограф був одружений чотири рази. Останньою його обраницею була жінка, яка молодша за Чапкіса на 51 рік - вони узаконили стосунки навесні минулого року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?