Помер засновник рок-групи Status Quo Алан Ланкастер
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер засновник рок-групи Status Quo Алан Ланкастер

Помер засновник рок-групи Status Quo Алан Ланкастер
Джерело:  online.ua

Засновник британської рок-групи Status Quo Алан Ланкастер помер у віці 72 років. Про це повідомив його друг, журналіст Крейг Беннет. Ланкастер також був басистом і вокалістом всесвітньо відомої групи. Останнім часом чоловік жив з діагностованим йому раніше розсіяним склерозом, хронічним автоімунним захворюванням нервової системи.

Джерело: Facebook-сторінка друга Ланкастера

Групу Status Quo Ланкастер заснував на зорі бурхливих 60-х років в Лондоні. Це десятиліття початку розквіту не тільки рок-музики, а й авторського кіно, психоделічної естетики. Епоха відома також початком сексуальної революції і протестами руху хіпі проти війни у В'єтнамі. Також саме в 60-ті зародився згодом всесвітньовідомий кінематограф французької нової хвилі.

Ланкастер реалізував свою ідею в 1962 році разом зі шкільним товаришем Френсісом Россі. Через деякий час до бенду приєднався Джон Коглан. Всі троє були вихованцями бекінгемской школи Седжхілл.

Деякі з композицій групи стали хітами. Зокрема, In The Army Now, Down, down, Rockin 'All Over the World.

Цікаво, що група на початковому етапі свого існування кілька разів змінювала свою назву: The Spectres, Traffic, Traffic Jam і, в кінцевому підсумку, Status Quo.

In The Army Now

Мабуть, найвідоміша пісня у виконанні Status Quo - вищезгадана In The Army Now, власна версія пісні нідерландського дуету братів Роба і Ферді Болландів.

Згодом пісня видавалася і іншими групами, серед яких шведська Sabaton, словенська Laibach (на альбомі 1994 року NATO), французька Les Enfoirés (під титулом «Ici Les Enfoirés», з французьким текстом на зовсім іншу тему, була видана як сингл в 2009 році.

За весь час існування групи, склад якої змінювався кілька разів, Ланкастер брав участь в записах 17 музичних альбомів, 4 з яких очолили британські чарти. Ланкастер покинув колектив в 1985 році після переїзду до Австралії, а в 2013-2014 роках взяв участь в концертному турі оригінального складу Status Quo.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?