Померла акторка Мелісса Сміт з оскароносного фільму "Земля кочовиків"
Категорія
Культура
Дата публікації

Померла акторка Мелісса Сміт з оскароносного фільму "Земля кочовиків"

Померла акторка Мелісса Сміт з оскароносного фільму "Земля кочовиків"
Джерело:  online.ua

Актриса фільму "Земля кочовиків" Меліса Янделл Сміт померла у віці 64 років в результаті боротьби з онкологією, останні дні життя вона провела в своєму будинку в Сан-Франциско в оточенні родини і друзів. Сміт знялася в оскароносному фільмі 2020 року з Френсіс Макдорманд в головній ролі. Жінки дружили ще з часів їх спільного навчання в Єльському університеті.

Джерело: Daily Mail

«Вона тихо померла 7 вересня 2021 року в своєму будинку в Сан-Франциско в оточенні чоловіка, сина, брата і друзів», - йдеться в її некролозі в The New York Times.

Сміт знялася у фільмі 2020 року, що отримав премію Оскар, разом з Френсіс МакДорманд, її давньою подругою і однокурсницею в Єльському університеті.

Вона зіграла роль Доллі, сестри персонажа МакДорманд у фільмі режисера Хлої Чжао.

В одному з діалогів у фільмі Сміт сказала: «Ви могли бачити мене, коли я ховалася від усіх. Іноді ви могли побачити мене раніше, ніж я побачила себе. Мені це було потрібно в моєму житті ».

Жінка перестала працювати в кінці минулого року через погіршення здоров'я.

Вплив Мелісси на американський театр

Сміт пропрацювала 25 років в Американській консерваторії-театрі в Сан-Франциско в якості директора консерваторії, повідомила організація 23 вересня, оголосивши про її смерть.

«Ми з великим жалем поділяємо той факт, що Мелісса Сміт, давній директор консерваторії, померла 7 вересня 2021 року», - йдеться в заяві організації.

«Так багато людей були зворушені її талантом, щедрістю, інтелектом, грацією і прекрасним почуттям гумору. Її буде дуже не вистачати».

Вона сформувала програму магістратури за курсом образотворчих мистецтв організації.

Сміт грала в театральних постановках, в тому числі «Блаженний дух», «Континентальний вододіл», «Марі і Брюс» і «Дядя Ваня».

Сміт, яка народилася в Луїсвіллі, штат Кентуккі, в 1979 році закінчила Єльський університет, де познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, актором Уорреном Девідом Кейтом. У пари є син на ім'я Оуен.

У неї залишилися Кейт, Оуен, її мати і брати та сестри.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?