Померла авторка готичного роману "Інтерв'ю з вампіром" Енн Райс
Категорія
Культура
Дата публікації

Померла авторка готичного роману "Інтерв'ю з вампіром" Енн Райс

Померла авторка готичного роману "Інтерв'ю з вампіром" Енн Райс
Джерело:  online.ua

Енн Райс, авторка готичного роману «Інтерв’ю з вампіром», померла у віці 80 років. Американська письменниця, покинула світ внаслідок ускладнень від пережитого нещодавно інсульту. Про це повідомив її син Крістофер Райс.

Джерело: Facebook  Крістофера Райса

В її останні години я сидів біля її лікарняного ліжка, вражений її досягненнями та її мужністю.

Крістофер, син Енн Райс

"Інтерв’ю з вампіром" було опубліковано в 1976 році і стало бестселером. Згодом у 1994 році його адаптували у фільмі з Томом Крузом і Бредом Піттом у головних ролях.

Далі вона написала продовження книги, створивши серію під назвою «Хроніки вампірів». Ще одна її книга із серії «Королева проклятих» також отримала кіноадаптацію у 2002 році.

Райс також писала еротичну фантастику під псевдонімами Енн Ремплінг і А. Н. Рокелор, включаючи «Вихід до Едему».

Вона навчила мене приймати свої мрії, відкидати конформність і кидати виклик темним голосам страху і невпевненості в собі.

— Крістофер, син Енн Райс

Що відомо про Енн Райс

Народилася у Новому Орлеані у родині ірландських іммігрантів. Батько, Говард О'Браєн, був поштовим службовцем, а також романістом та скульптором. Він написав книгу «The Impulsive Imp», яка була опублікована посмертно. Мати — Кетрін «Кей» Аллен О'Браєн. Старша сестра Райс, Еліс Борхардт, також відома письменниця. Чоловік, Стен Райс, високо цінується, як поет, а їх син, Крістофер Райс — автор серії романів.

Цікаво, що дівчинку за ініціативи матері назвали чоловічим ім'ям Говард. Кетрін була переконана, що відкриє їй двері до успіху. Та вже в шість років Енн запротестувала, твердо відповівши на питання про її ім'я, що вона — «Енн (Anne)». Відтоді її тільки так і іменували.

У своєму magnum opus Райс вампір Луї ділиться особливостями свого життя з журналістом Деніелом Моллі. Письменниця створила цей роман в у 32-річному віці, 1973 року.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?