Пощади не чекайте — Венедіктова озвучила попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Пощади не чекайте — Венедіктова озвучила попередження усім українцям

Пощади не чекайте — Венедіктова озвучила попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

23 жовтня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова попередила, щоб українські громадяни, які причетні до підробок ПЛР-тестів і COVID-сертифікатів, не чекали від неї пощади.

Джерело: Facebook-сторінка Ірини Венедіктової

Венедіктова звернулася до продавців підробних ПЛР-тестів і сертифікатів

За словами генпрокурорки, стрімко продовжує рости статистика злочинного підроблення результатів ПЛР-тестів, довідок та міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів, внесення недостовірних даних до електронних баз.

 "Попереджаю, від мене пощади не чекайте. Я довела цю позицію всім без винятку прокурорам – такі провадження ми з вами беремо на особистий контроль і методично доводимо до вироків. Ніяких розкачувань і роздумів – відповідаємо "взаємністю", так би мовити. Фейкові сертифікати – гра в рулетку з повним барабаном. За постріли з цієї зброї ми змусимо відповідати продавців та покупців "липи", - написала Ірина Венедіктова.

Глава ОГП звернула увагу на те, що лише в поточному році на підставі зібраних доказів про підробку результатів тестів та документів про вакцинацію, 104 особам вже повідомлено про підозру, до суду направлено 88 обвинувальних актів. Як стверджує чиновниця, це тільки початок.

За словами генпрокурорки, через підроблені сертифікати про вакцинацію екснардепки Надії Савченко та її сестри Віри розпочато кримінальне провадження.

Окрім того, Венедіктова повідомила, що на Луганщині розслідується провадження щодо групи осіб, які фальсифікують довідки діагностичного центру та медзакладу про результати лабораторних досліджень на COVID-19 та видають такі довідки за грошову винагороду громадянам. Очільниця прокуратури звернула увагу на те, що карають і тих, хто продає псевдодовідки, і тих, хто їх купує.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?