Посли G7 висунули нову вимогу команді Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Посли G7 висунули нову вимогу команді Зеленського

Посли G7 висунули нову вимогу команді Зеленського
Джерело:  online.ua

Посли країн G7 привітали ухвалення Верховною Радою законопроєктів №2194 і 2195 - ключових законів земельної реформи. Вони розраховують, що команда українського лідера Володимира Зеленського не зупиниться на досягнутому і зробить всі необхідні кроки, щоб завершити реформу до 1 липня.

Джерело: заяву послів в Twitter

Ухвалення законопроєктів №2194 і №2195 посли Великої сімки назвали важливим кроком на шляху до прозорої і справедливої земельної реформи в Україні, яка створить величезні можливості для процвітання країни. Але вони звертають увагу офіційного Києва, що ще важливо опрацювати кілька питань, щоб її завершити - це моніторинг прав власності і транзакцій, відкритість даних про користувачів і власників землі, доступ до кредитів для дрібних фермерів.

"Ми очікуємо, що Україна завершить кроки для ефективного впровадження земельної реформи з 1 липня, коли відкриється ринок землі. Це передбачає моніторинг прав власності і транзакцій, відкритість даних про користувачів і власників землі, доступ до кредитів для дрібних фермерів", - йдеться в заяві послів G7.

Що передбачають земельні закони 2194 і 2195

Ці законопроєкти фактично є завершенням земельної реформи. Вони стосуються продажу сільськогосподарської землі, спрощеного доступу населення і бізнеса до землі, проведення електронних аукціонів.

У законах прописаний механізм автоматизації низки процесів, публікації всіх документів по торгах і земельних ділянок в електронній системі в відкритому доступі. У Верховній Раді запевняють, що це забезпечить ефективність організації та проведення земельних торгів.

Що потрібно знати про ринок землі

  • Ринок землі відкривають в Україні з 1 липня 2021 року - відповідний закон вже підписав президент Володимир Зеленський.

  • Закон передбачає, що найближчі три роки землю в Україні зможуть купувати тільки фізичні особи, а з 2024 року - юридичні.

  • Закон забороняє продаж землі іноземцям (право купувати землю вони отримають тільки після референдуму).

  • Також забороняється продаж державної землі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?