Рада підтримала ще один ключовий закон для земельної реформи
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада підтримала ще один ключовий закон для земельної реформи

Рада підтримала ще один ключовий закон для земельної реформи
Джерело:  online.ua

18 травня офіційно стало відомо, що парламент України у другому читанні та в цілому ухвалив законопроєкт №2195, яким регулюється проведення електронних земельних аукціонів. Варто зазначити, що це рішення підтримали 272 народні обранці. Також відомо, що фракціями голосували "проти" лише "ОПЗЖ" та "Батьківщина".

Джерело: сайт ВРУ

Рада ухвалила другий ключовий закон для земельної реформи

За словами депутата Ярослава Железняка, до другого читання до законопроєкту подали 700 правок. Окрім того, зазначається, що парламент почав розгляд документу ще 29 квітня.

Варто звернути увагу на те, що законопроект №2195 передбачає продаж через електронні аукціони ділянок державної та комунальної власності або прав на них, а учасником земельних торгів може бути фізична або юридична особа.

"Торги проводитимуться у єдиній електронній торговій системі. За результатами укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, суперфіція, емфітевзису земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу цінову пропозицію. На відміну від положень чинного законодавства, торги проводитимуться згідно договору між організатором та оператором електронного майданчика. Розмір, порядок сплати та повернення винагороди оператору будуть визначені Кабміном", - йдеться в повідомленні.

За словами народних обранців, нова система передбачає автоматизацію низки процесів, публікацію усіх документів щодо торгів та земельних ділянок в е-системі у відкритому доступі.

У Верховній Раді запевняють, що це забезпечить ефективність організації та проведення земельних торгів.

Як уже згадувалося раніше, Міністерство фінансів розраховує отримати другу частину траншу від Світового банку після ухвалення парламентом законів щодо земельної реформи, загальна допомога СБ становить 700 мільйонів доларів.

Ймовірно, мовиться про 2 законопроєкти, №2194 та №2195, які мають на меті дерегулювати земельні відносини та впровадити електронні аукціони продажу землі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?