Посли ЄС схвалили 13 пакет санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Посли ЄС схвалили 13 пакет санкцій проти Росії

Санкції

Посли Європейського союзу схвалили новий пакет санкцій проти Росії, який має бути остаточно затверджений до другої річниці російського вторгнення в Україну.

Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти РФ

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

Посли ЄС щойно дали зелене світло 13-му пакету санкцій проти Росії. Має бути опубліковано якраз до річниці 24 лютого, — написав він.

За даними джерел Reuters у ЄС, новий пакет охоплює близько 200 юридичних і фізичних осіб, але не містить нових секторальних заходів.

Що відомо про новий пакет санкцій проти Росії

Ще в січні Євросоюз почав обговорювати введення 13-го пакета антиросійських санкцій. Обмеження хочуть затвердити до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Посли країн ЄС кілька разів намагалися узгодити нові заходи проти Росії, але цього так і не виходило. Як писало Financial Times, причиною було блокування з боку Угорщини .

Будапешт нібито не хотів, щоб у списки санкцій вносили китайські компанії.

При цьому глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявляв, що Будапешт не блокуватиме новий пакет санкцій Європейського союзу проти Росії, оскільки для цього більше немає причин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?