Посли ЄС затвердили передачу Україні траншу в розмірі 4,2 млрд євро
Категорія
Україна
Дата публікації

Посли ЄС затвердили передачу Україні траншу в розмірі 4,2 млрд євро

Посли ЄС затвердили передачу Україні траншу в розмірі 4,2 млрд євро
Джерело:  online.ua

Посли країн Європейського Союзу затвердили транш України на 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility.

Головні тези:

 

  • Програма Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро спрямована на підтримку України від Європейського Союзу з 2024 по 2027 рік.
  • Європарламент у лютому 2024 року затвердив регламент програми Ukraine Facility, а Україна у червні уклала кредитну угоду з ЄС.
  • Після схвалення траншу на 4,2 млрд євро загальний обсяг фінансування України в рамках Ukraine Facility сягне 12 млрд євро.

Україна отримає від ЄС майже 4,2 млрд євро

Сьогодні посли затвердили перший транш у рамках Українського плану Положення про кредитний фонд Ukraine Facility, відкривши шлях для переведення майже 4,2 млрд млрд євро на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України, — йдеться у повідомленні.

Наступним кроком стане затвердження цього рішення щодо письмової процедури, яка використовується для кроків, які не потребують обговорень.

Програма Ukraine Facility

У лютому 2024 року Європарламент затвердив регламент програми Ukraine Facility. Програма підтримки України від ЄС обсягом 50 млрд євро діятиме з 2024 по 2027 рік. У червні Україна та Європейський Союз уклали кредитну угоду в рамках Ukraine Facility.

Єврокомісія 17 липня схвалила надання Україні траншу в рамках Ukraine Facility на 4,2 млрд євро. Після схвалення траншу Радою ЄС загальний обсяг фінансування України у рамках Ukraine Facility сягне 12 млрд євро.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україна розраховує отримати цей транш у вересні цього року. Шмигаль також повідомив, що Україна виконала індикатори другого кварталу 2024 року для програми Ukraine Facility.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?