Посли країн G7 привітали створення в Україні Етичної ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Посли країн G7 привітали створення в Україні Етичної ради

Посли країн G7 привітали створення в Україні Етичної ради
Джерело:  online.ua

Представники країн “Великої сімки” висловили підтримку з приводу нещодавнього створення в Україні Етичної ради в рамках реалізації судової реформи. Посли G7 зазначили, що продовжують підтримувати зміни у судовій системі України як політично, так і фінансово.

Джерело: Twitter  G7AmbReformUA

"Посли G7 вітають створення Етичної ради при Вищій раді правосуддя. Поряд з Вищою кваліфікаційною комісією суддів це має вирішальне значення для всебічної судової реформи, яку члени G7 продовжують підтримувати політично, практично та фінансово" - йдеться у повідомленні.

Вчора ми повідомляли, що в Україні визначилися з тим, хто стане членами першого складу Етичної ради. У список потрапили три представники судової системи України та три міжнародні представники. Зокрема, йдеться про суддів з Верховного Суду Массачусетса, Апеляційного суду Англії та Уельсу та представника Генеральної прокуратури Естонії.

Визначення відповідності займаній посаді 

Основним завданням діяльності Етичної ради має стати визначення відповідності займаній посаді претендентам на пости Вищої ради правосуддя. Етична рада повинна буде розібратися з тим, чи дотримувалися і чи дотримуються кандидати у своїй професійній діяльності критеріям професійної етики, а також доброчесності. До її функцій входитиме сформування списку рекомендованих кандидатів на посади членів ВРП.

Створення цього регулюючого відомства вже привітав глава держави Володимир Зеленський.

 "Формування доброчесних членів Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України допоможе відновити довіру українців до судової влади й забезпечити подальше очищення системи", — йдеться у заяві президента Зеленського.

Зазначимо, після створення у представників Етичної ради є пів року для одноразового оцінювання відповідності критеріям професійної етики та доброчесності членів Вищої Ради Правосуддя. Слід зауважити, що до функцій новоствореної ради не входить оцінювання відповідності згаданим критеріям голови ВСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?