Посол озвучив причини проблем України в інтеграції в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол озвучив причини проблем України в інтеграції в НАТО

Посол озвучив причини проблем України в інтеграції в НАТО
Джерело:  online.ua

Український посол у Німеччині Андрій Мельник стверджує, що офіційний Берлін не поділяє оптимістичну позицію Києва з приводу євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Джерело: . loyal

За словами дипломата, причина полягає у позиції російського президента Володимира Путіна, якого такі дії, вважають в уряді ФРН, можуть буквально спровокувати на подільші агресивні випади.

Сам він нагадав, що Україна опиниться повноцінно у безпеці лише після того, як інтегрується в НАТО - це зробить неможливими подальші зазіхання на її територіальну цілісність чи суверенітет.

“На жаль, наші німецькі партнери не розділяють це бачення, бо вони побоюються, що в такий спосіб начебто зможуть спровокувати Путіна. Проте ця дилема є притягнутою за вуха. Саме входження України, яка як з політичної, так і культурної точки зору є невід’ємною складовою західної спільноти цінностей, до НАТО та Європейського Союзу відповідає інтересам ФРН”, - оголосив Мельник.

Він звернув увагу на вступ України в Альянс як єдиний шлях до завершення довготривалого конфлікту на сході, який підтримує російський агресор. Водночас це дозволить уникнути нової великої війни на території європейського континенту.

“Лише взяття України, яка звісно вноситиме свій вагомий внесок у спільну безпеку, під захист НАТО може відлякати Росію від нових воєнних вторгнень. Найкращими прикладами стабілізуючої та миротворчої ролі НАТО є вступ балтійських країн та Польщі. Москва тільки тоді наважиться здійснити новий збройний напад, коли буде впевнена, що зможе контролювати ініційований конфлікт.

Допоки Україна не є членом Альянсу, допоки існує цей небезпечний вакуум сили, ми і надалі будемо залишатися жертвою російського експансіонізму - із небезпечними наслідками для усього континенту. Навряд чи такий сценарій відповідатиме інтересам і Німеччини, і США”, - наголосив посол.

Одночасно з цим український дипломат пояснив, що ситуація у протистоянні з російським опонентом залишається напруженою. Москва відвела від спільного кордону лише частину військ, а значні сконцентровані сили все ще залишаються там.

Весняне брязкання зброї Мельник назвав подіями, які насправді могли передувати спробам нового збройного вторгнення на українську територію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?