Постачав воду та їжу росіянам: СБУ затримала чергового колаборанта
Категорія
Україна
Дата публікації

Постачав воду та їжу росіянам: СБУ затримала чергового колаборанта

Постачав воду та їжу росіянам: СБУ затримала чергового колаборанта
Джерело:  online.ua

Працівники СБУ затримали чоловіка на Миколаївщині, який передавав майно у власність росіянам та забезпечував постачання продовольства військовим РФ.

Джерело: Служба безпеки України

На Миколаївщині СБУ затримала російського поплічника

Російським колаборантом виявився місцевий мешканець Шевченківської громади Миколаївщини. Він добровільно зайняв посаду "старости" двох населених пунктів та був посередником між росіянами та місцевими мешканцями.

Перебуваючи на "посаді", він допомагав агресору в укріпленні позицій, а саме передавав викрадене майно громадян на потреби російських окупаційних угруповань на південному фронті. Встановлено, що він особисто передавав транспортні запчастини загарбникам для облаштування казарм та ремонту військової техніки рф.

Крім цього, він організував постачання питної води і продуктів харчування до пунктів тимчасової дислокації ворожих військ, - зазначила пресслужба СБУ.

За інформацією правоохоронців, ворожий поплічник ще на початку повномасштабного вторгнення підтримав окупантів і навіть налагодив контакт з одним із ватажків угруповань росіян

Після звільнення району зловмисник намагався «залягти на дно» і уникнути правосуддя. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, – додали в СБУ.

СБУ викрили колаборантку на Харківщині

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали одну з керівниць колишньої окупаційної адміністрації Ізюмського району, яка допомагала фальсифікувати результати "референдумів" під час окупації Харківщини.

Ворожою поплічницею виявилася колишня очільниця створеного окупантами "Савинского территориального отдела Изюмской военно-гражданской администрации".

За даними слідства, фігуранткою є місцева мешканка, яка після захоплення частини регіону підтримала загарбників і добровільно вступила до окупаційних органів. Серед іншого, вона збирала паспортні дані місцевих жителів та передавала їх до окупаційної адміністрації. Отримані персональні відомості громадян ворог використовував для фальсифікації "результатів" фейкового плебісциту, — зазначила пресслужба СБУ.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?