Повітряні сили ЗСУ назвали втрати армії РФ після вибухів у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Повітряні сили ЗСУ назвали втрати армії РФ після вибухів у Криму

Повітряні сили ЗСУ назвали втрати армії РФ після вибухів у Криму
Джерело:  online.ua

За словами керівництва Повітряних сил України, в результаті вибухів 9 серпня на аеродромі в окупованому Криму був знищений склад авіаційного озброєння та близько десятка літаків Російської Федерації. З такою заявою виступив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Джерело: телемарафон UAразом

У ЗСУ підтвердили втрати армії РФ після вибухів у Криму

Юрій Ігнат звертає увагу нате, що "Саки" - це військовий аеродром в українському Криму, де російськи сили розмістили літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші.

Що важливо розуміти, вони щодня злітали з аеродрому. За словами речника Повітряних сил, 24/7 авіація Російської Федерації здійснює патрулювання повітряного простору біля України. Не долітаючи до острова Зміїний, вони патрулюють у Чорному морі постійно, змінючи лише літаки та екіпажі.

Окрім того, наголошується, що загалом в Криму є 5 аеродромів, які армія РФ може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні, і це становить неабияку загрозу, на додачу до десятків аеродромів у Білорусі та й у самій Росії.

По вибуху, який ми спостерігали на відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад авіаційного озброєння. Тому що була детонація серйозна. А якщо там додатково знищено з десяток літаків, то це буде справжня невеличка перемога, - додав Ігнат.

До слова, Генштаб ЗСУ заявив про знищення 9 російських літаків на аеродромі "Саки".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?