"Повний пізд*ж". Колишній військовополонений спростував заяви РФ про полонених на літаку Іл-76
Категорія
Україна
Дата публікації

"Повний пізд*ж". Колишній військовополонений спростував заяви РФ про полонених на літаку Іл-76

Максим Колесніков
Джерело:  Макс Колесніков

Колишній військовополонений Максим Колесніков прокоментував ситуацію з Іл-76, сказавши, що навряд чи на борту перебували українські полонені.

Макс Колесніков прокоментував ситуацію з Іл-76

Колесніков сумнівається, що 65 полонених летіли у супроводі 3 конвоїрів, оскільки під час його обміну було 20 конвоїрів на 50 полонених.

Міністерство війни Росії заявило, що на Іл-76 було 65 полонених, 6 членів екіпажу та 3 (ТРИ) супроводжуючих. Це повний пи**еж. Коли мене везли літаком із Брянська до Бєлгорода, то на 50 полонених було десь 20 з їхньої військової поліції. Три охоронці, ага, — написав Максим Колесніков.

Нагадаємо, що Максим Колесніков повернувся додому в результаті обміну полоненими 4 лютого 2023 року, тоді 116 українців повернулися в Україну. Його фото з яблуком у руці — першим за майже рік — облетіло весь світ.

Раніше 24 січня російські пропагандистські ЗМІ поширили інформацію з посиланням на Міноборони РФ про те, що російський військово-транспортний літак Іл-76 зазнав аварії в Бєлгородській області під час планового польоту.

Водночас там заявили, що на борту нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну, а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що профільні структури України наразі збирають інформацію та аналізують падіння літака.

Максим Колесніков про полон, цивільних у заручниках РФ та мобілізацію

В інтерв’ю online.ua Максим Колесніков розповів, навіщо РФ бере у полон цивільних українців, чому світові організації не можуть на це вплинути та на що всім українцям треба звернути увагу.

Скоріше за все, це моя така думка, що є дві причини, через що не випускають цивільних. Зрозуміло, бо це визнання свого злочину. Через що не обмінюють ті військових? Перше, це все ж таки підігрівання нашого внутрішнього невдоволення. І друге — це небажання показувати черговий раз свої злочини.

Бо кожний раз кожен обмін — це нові свідчення про злочини проти людяності, проти правил світового якогось права. І їм цього не дуже хочеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?