Працiвники TikTok незаконно отримали особисті дані користувачів — серед них журналісти
Категорія
Технології
Дата публікації

Працiвники TikTok незаконно отримали особисті дані користувачів — серед них журналісти

Працiвники TikTok незаконно отримали особисті дані користувачів — серед них журналісти
Джерело:  online.ua

ByteDance, китайська материнська компанія TikTok, заявила, що деякі співробітники неправомірно отримали доступ до даних користувачів TikTok, зокрема двох американських журналістів. Співробітників вже звільнили.

Джерело: NYT

TikTok мав доступ до особистих даних американських журналістів

Співробітники ByteDance отримали доступ до даних у рамках невдалої спроби розслідувати витоки інформації про компанію та мали на меті виявити потенційні зв’язки між двома журналістами та співробітниками компанії, - написано в електронному листі від генерального юрисконсультанта ByteDance Еріха Андерсена.

Журналістами, за якими стежили, були Емілі Бейкер-Уайт, яка писала для BuzzFeed і зараз працює в Forbes, і Крістіна Кріддл з Financial Times.

Forbes повідомив, що мішенню стали ще двоє його журналістів, які також є колишніми журналістами BuzzFeed.

Така інформація може посилити тиск, з яким TikTok стикається з боку американських законодавців та адміністрації Байдена через проблеми безпеки щодо даних користувачів США.

Цього тижня Конгрес США збирається проголосувати за пропозицію, яка забороняє TikTok на будь-яких пристроях, виданих урядом США.

Співробітники розвідки, включаючи директора ФБР Крістофера Рея, попередили, що китайські чиновники можуть отримувати конфіденційні дані про громадян США, щоб використовувати їх для стеження та поширення пропаганди, - пише видання.

Особа, проінформована про це, сказала, що чотирьох співробітників ByteDance, які були причетні до інциденту, звільнили.

Двоє з них були у Китаї та двоє у Сполучених Штатах. Представники компанії заявили, що вживають додаткових заходів для захисту даних користувачів.

Виконавчий директор TikTok Шоу Цзи Чу сказав у листі до співробітників, що ця "неправомірна поведінка зовсім не відповідає принципам компанії".

Він сказав, що компанія "продовжуватиме вдосконалювати ці протоколи доступу, які вже були значно вдосконалені та посилені з моменту появи цієї ініціативи".

Чу додав, що протягом останніх 15 місяців компанія працювала над створенням TikTok US Data Security (USDS), щоб забезпечити захищені дані користувачів TikTok US у США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?