Які соціальні мережі збирають найбільше даних про користувачів — дослідження
Категорія
Технології
Дата публікації

Які соціальні мережі збирають найбільше даних про користувачів — дослідження

Які соціальні мережі збирають найбільше даних про користувачів  — дослідження
Джерело:  online.ua

YouTube і TikTok збирають найбільше даних користувачів серед інших соцмереж. Про це йдеться у дослідженні компанії з мобільного маркетингу URL Genius.

Джерело: CNBC

YouTube і TikTok збирають найбільше даних користувачів

Дослідження показало, що YouTube, який належить Google, здебільшого збирає особисті дані для власних цілей — наприклад, для відстеження історії пошуку в інтернеті або навіть місцезнаходження, щоб показувати релевантну рекламу.

Але TikTok, який належить китайському технологічному гіганту ByteDance, здебільшого дозволяє стороннім трекерам збирати дані — і важко сказати, що з ними потім відбувається.

За допомогою сторонніх трекерів практично неможливо дізнатися, хто відстежує ваші дані або яку інформацію вони збирають, з якими публікаціями ви взаємодієте — і скільки часу ви витрачаєте на кожну з них, - кажуть дослідники.

Як зазначено в дослідженні, сторонні трекери можуть відстежувати активність на інших сайтах навіть після того, як людина покинула додаток.

Для проведення дослідження URL Genius використовував функцію запису активності додатків від Apple iOS, щоб підрахувати, скільки різних доменів відстежують активність користувача в 10 різних програмах соціальних мереж — YouTube, TikTok, Twitter, Telegram, LinkedIn, Instagram, Facebook, Snapchat, Messenger. і Whatsapp — протягом одного відвідування, перш ніж ви навіть увійдете у свій обліковий запис.

YouTube і TikTok лідирують серед інших додатків з 14 мережевими контактами на кожен.

Десять трекерів YouTube були контактами першої сторони в мережі, що означає, що платформа відстежувала активність користувачів для власних цілей. Чотири з контактів були із сторонніх доменів, що означає, що соціальна платформа дозволяла кільком таємним стороннім особам збирати інформацію та відстежувати діяльність користувачів.

Для TikTok результати були ще більш загадковими: 13 з 14 мережевих контактів у популярному додатку для соціальних мереж були від сторонніх розробників. Згідно з дослідженням, стороннє відстеження все ще відбувалося, навіть якщо користувачі не дозволили відстеження в налаштуваннях кожної програми.

Наразі споживачі не можуть бачити, які дані передаються стороннім мережам або як будуть використовуватися їхні дані, — пишуть автори звіту.

У минулому TikTok критикували за те, що компанія збирає та використовує дані, особливо від молодих користувачів, включаючи заяви про те, що компанія передала деякі приватні дані користувачів на китайські сервери.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?