Правозахисник заявив про особисті накази Пригожина страчувати військовопонених ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Правозахисник заявив про особисті накази Пригожина страчувати військовопонених ЗСУ

Правозахисник заявив про особисті накази Пригожина страчувати військовопонених ЗСУ
Джерело:  online.ua

За інформацією правозахисника та засновника проєкту Gulagu.net Володимира Осєчкіна, засновник терористичної російської ПВК "Вагнера" Євген Пригожин особисто віддав наказ про страту не менше 20 українських військовополонених.

Джерело: ефір "Фейгин. Live"

Злочинці ПВК Вагнера катували та вбивали українських військовополонених

У понеділок ми надамо дуже важливі свідчення одного з тепер уже колишніх командирів підрозділу ПВК "Вагнер", який прямо розповідає про те, що такі жорстокі методи розправи було не просто санкціоновано, а їх здійснювали за прямою вказівкою Євгена Пригожина і Дмитра Уткіна, - заявив Осєчкін.

За його словами, Пригожин особисто наказав власним найманцям стратити щонайменше 20 українських військовополонених.

Ба більше, бійцям наказували все це дійство записувати на мобільний телефон, надсилати у внутрішній чат для того, щоб вони це у своїх Z-пабліках частково використовували для залякування бійців ЗСУ. А з іншого боку, тут було ще й інше тактичне завдання, дуже цинічне: зробити все можливе, щоб Україна відмовилася виконувати вимоги Женевської конвенції, щоб українці стали жорстокими й опустилися на рівень Пригожина, Уткіна та їхніх найманців. Щоб хоч якийсь страх поселити в душах бійців ПВК "Вагнер, - пояснює Осєчкін. 

Правозахисник зазначив, що залякування мало на меті припинити втечу найманців ПВК на українську територію та здачу у полон за програмою "Збережи життя", що відбувається останні 7 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?