Представник ОАЕ взяв участь у зустрічі радників з нацбезпеки у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Представник ОАЕ взяв участь у зустрічі радників з нацбезпеки у Києві

ОАЕ
Джерело:  DS News

У київській зустрічі радників з нацбезпеки 21 березня взяв участь представник Об’єднаних Арабських Еміратів.

У Києві обговорювали “Формулу миру”

21 березня в Києві пройшла зустріч радників з питань національної безпеки зі всього світу. Головне питання обговорення — "Формула миру" президента Володимира Зеленського

Про це повідомляють джерела в МЗС України.

Ця зустріч стала черговим заходом в рамках підготовки до проведення Глобального саміту миру в Швейцарії.

Точна дата проведення "Саміту" поки що невідома, але він має відбутися протягом поточної весни або на початку літа.

Звертає на себе увагу те, що в київській зустрічі вперше взяв участь поважний представник Об’єднаних Арабських Еміратів. Ним став директор Департаменту міжнародного співробітництва у сфері безпеки Міністерства закордонних справ та міжнародного співробітництва ОАЕ Салем Мохаммед Аль-Заабі.

Загалом, варто відзначити, що ОАЕ дедалі посилює свою роль та участь в зусиллях по встановленню справедливого миру в Україні. Країна бере участь у вирішенні важливих гуманітарних питань. Зокрема, неодноразово виступала посередником і гарантом при проведенні масштабних обмінів полоненими.

На сьогодні ОАЕ дедалі частіше стає амбасадором глобальних мирних ініціатив по всьому світу. Зокрема, Салем Мохаммед Аль-Заабі був членом делегації ОАЕ на підписанні мирної угоди між урядом Судану та озброєними суданськими групами в Джубі у 2020 році.

Зустріч радників з нацбезпеки у Києві: що відомо

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що 20 березня у Києві відбулась зустріч радників з питань нацбезпеки з країн усього світу, на якій обговорювали "формулу миру" президента Володимира Зеленського.

Офіційно про проведення такої зустрічі у столиці не повідомляли, однак посол згадала про зібрання, коментуючи ракетні удари РФ по Києву у четвер вранці.

Відповідь Росії на вчорашню зустріч у Києві радників з питань безпеки з країн усього світу для обговорення "формули миру" Володимира Зеленського? Гіперзвукова ракета "Кинджал" по Києву о 5:00 ранку, поранення отримали 10 мирних жителів, серед них дитина.

Бріджит Брінк

Бріджит Брінк

Посол США в Україні

Зустрічі радників з питань нацбезпеки, які працюють над втіленням української "формули миру", раніше, за офіційними повідомленнями, в Україні не проходили, а відбувались за межами держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?