Прем'єр Польщі попередив про "третю світову війну" з боку ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Польщі попередив про "третю світову війну" з боку ЄС

Прем'єр Польщі попередив про "третю світову війну" з боку ЄС
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після нового гучного конфлікту між офіційною Варшавою та Європейським Союзом публічно почав звинувачувати Єврокомісію у тому, що вона приставила його країні "пістолет до голови".

Джерело:  Financial Times

Між Польщею та ЄС розгорівся новий скандал

Моравецький звернувся до влади Євросоюзу та закликав останню скасувати свої погрози юридичних і фінансових санкцій, якщо вона має намір вирішити кризу з верховенством права.

Окрім того, з метою послаблення напруженості у затяжній суперечці, яка спровокувала побоювання з приводу виходу Польщі з Європейського Союзу, прем'єр Польщі пообіцяв ліквідувати Дисциплінарну палату Верховного суду, яку раніше критикував офіційний Брюссель. Проте без різких заяв з боку польського політика не обійшлося.

"Якщо Європейська комісія почне третю світову війну, затримуючи обіцяні Варшаві гроші, то буду захищати наші права за допомогою будь-якої зброї, наявної в нашому розпорядженні", - неочікувано для всіх заявив Матеуш Моравецький.

За його слова, будь-яка із спроб скорочення передбачених офіційній Варшаві коштів зустріне рішучу відповідь.

Що відомо про новий конфлікт між Польщею та ЄС

Офіційний Брюссель почав погрожувати Польщі санкціями після того, як на початку жовтня Конституційний суд дійшов висновку, що ключові елементи законодавства ЄС не відповідають польській конституції.

Не можна не звернути увагу на те, що цей конфлікт уже затрима схвалення Брюсселем виділення Польщі 36 мільярдів євро в рамках Фонду відновлення ЄС після коронавірусу.

"Деякі держави-члени і деякі члени Єврокомісії також закликали до застосування нового механізму, який може поставити під загрозу утримання десятків мільярдів євро з фондів згуртованості ЄС, що виплачуються Польщі щороку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?