Прем'єр Словенії обізвав євродепутатів "ляльками Сороса"
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Словенії обізвав євродепутатів "ляльками Сороса"

Прем'єр Словенії обізвав євродепутатів "ляльками Сороса"
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі спалахнув новий гучний скандал після того, як прем'єр-міністр головуючої в ЄС Словенії Янез Янша написав у Twitter, що деякі європейські депутати є "ляльками Сороса".

Джерело:  Euractiv

Прем'єр Словенії назвав євродепутатів "ляльками Сороса"

Янез Янша оприлюднив у соцмережах фотоколаж із заголовком "13 із 226 відомих ляльок Сороса в парламенті ЄС", маючи на увазі угорського мільярдера Джорджа Сороса.

Фото - twitter.com/JJansaSDS

Варто звернути увагу на те, що Янша мав на увазі євродепутатку Софі Вельд, очільницю місії з встановлення фактів, яка зараз перевіряє дотримання Словенією верховенства права та угод про свободу ЗМІ.

Що важливо розуміти, деякі люди на зображенні більше не є членами Європейського парламенту, а один, Ганс ван Бален, пішов з життя ще декілька місяців тому.

Що цікаво, Янша, який доволі часто звинувачує політичних опонентів у тому, що вони працюють на Сороса, все-таки вирішив видалити допис.

"Ми терміново закликаємо Яншу припинити провокації проти депутатів Європарламенту. Напади на членів інституції також є нападами на європейських громадян ", - прокоментував скандал лідер Європейського парламенту Девід Сассолі.

Окрім того, відомо, що прем'єра Словенії також звинуватили в антисемітизмі. Зокрема, з такою заявою виступив голандський депутат Європарламенту Малік Азман. Віце-президент групи Renew Europe та депутат Європарламенту від німецьких "Зелених" Даніель Фройнд сказав, що Янша "торгує антисемітськими теоріями змови в стилі Орбана".

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав звинувачення політика "несмаком", а також наголосив, що "уряд щойно передав ці ж почуття послові Словенії в Гаазі".

"Члени Європарламенту повинні мати можливість виконувати свою роботу вільно від будь-якої форми тиску. Взаємна повага між інституціями ЄС та в рамках Європейської ради - єдиний шлях уперед", - прокоментував скандал президент Європейської ради Шарль Мішель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?