Прем'єр Словаччини Фіцо планує відновити відносини з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Словаччини Фіцо планує відновити відносини з РФ

Роберт Фіцо
Джерело:  online.ua

Скандальний прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо прогнозує нормалізацію відносин його країни з Росією.

Фіцо планує нормалізувати відносини з Росією

Зазначається, що прем’єр-міністр Словаччини провів зустріч із послами США та РФ.

Словацька Республіка є членом ЄС і НАТО, що, природно, впливає на наші зовнішньополітичні пріоритети. З іншого боку, це не може обмежувати нас у виборі суверенних позицій, які не завжди відповідають політиці єдино правильного погляду, що просувається в Європейському Союзі. Зовнішньополітичним пріоритетом, який я маю намір реалізовувати, є захист і просування словацьких національних інтересів, які включають підтримку мирних ініціатив, а не війни в Україні, - зазначає Фіцо.

На його думку, нинішня стратегія ЄС і США нібито не працює.

Словаччина також зобов'язана підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до нормалізації словацько-російських відносин, - заявляє Фіцо.

Що відомо про включення України до оборонної стратегії ЄС

За словами президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, майбутня оборонна стратегія ЄС повинна включати в себе потреби України у військові підтримці.

Наша стратегія може бути повною лише тоді, коли вона також враховує потреби України і її промисловий потенціал, - зазначає фон дер Ляєн.

На її переконання, Україна має бути включена до оборонних програм ЄС.

Першим кроком для досягнення цього є залучення України до процесу консультацій щодо Промислової стратегії. Це має призвести до інтеграції України в деякі з наших оборонних програм, за згодою Європейського парламенту і Ради ЄС, де це необхідно, - наголосила президент Єврокомісії.

За її словами, Єврокомісія планує запропонувати Європейську програму оборонної промисловості на початку наступного року, в якій також будуть розглянуті шляхи фінансування галузі.

Фон дер Ляєн пояснила, в рамках цієї програми комісія намагатиметься зрозуміти, як вона може забезпечити визнання внеску оборонної промисловості в європейську безпеку з боку стійких фінансових інвесторів.

Наступного року оборонна промисловість ЄС має виконати завдання зі збільшення виробничих потужностей з виробництва боєприпасів до 1 мільйона набоїв на рік, - додала фон дер Ляєн.

Ця мета не пов'язана з планом ЄС надати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів і ракет протягом року – мета, якої, за словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса та інших офіційних осіб, Євросоюз навряд чи досягне.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?