Прем'єр Вірменії жорстко відповів на нові звинувачення влади РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Вірменії жорстко відповів на нові звинувачення влади РФ

Нікол Пашинян
Джерело:  online.ua

Вірменський лідер Нікол Пашинян різко відреагував на заяви скандальної російської дипломатки Марії Захарової про те, що домовленості від 9 листопада щодо Карабаху не були виконані багато в чому через Єреван.

Конфлікт між Росією та Вірменією знову загострюється

Нікол Пашинян публічно порадив поплічниці Путіна взяти тристоронню заяву від 9 листопада та прочитати аж до 8 пункту включно, оскільки офіційна Москва вдає, що досі не розуміє, хто і які зобов'язання не виконав.

Тобто в тристоронній заяві від 9 листопада написано, що Азербайджан повинен напасти на вірмен Нагірного Карабаху, а російські миротворці в цей час повинні залишатися в укритті? – здивувався закидам Захарової лідер Вірменії.

Нікол Пашинян вкотре вирішив нагадати команді очільника Кремля, що російський миротворчий контингент відправили в Нагірний Карабах для захисту цивільного населення на підставі рішення Федеральних зборів РФ.

Де зараз цивільне населення Нагірного Карабаху? – поцікавився політик.

Вірменія також натякнула на вихід з ОДКБ

На тлі загострення відносин між офіційними Москвою та Єреваном Нікол Пашинян вперше публічно заговорив про те, що наразі замислюється про вихід Вірменії з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Наші партнери в ОДКБ теж мають нас зрозуміти. Якщо ми, будучи членами ОДКБ, не можемо отримати необхідну допомогу і підтримку, і при цьому членство є нездоланною перешкодою для отримання допомоги від інших сторін, то ми маємо ухвалювати рішення, керуючись своїми інтересами, – заявив лідер Вірменії, не приховуючи своїх докорів російському диктатору.

Як уже згадувалося раніше, ключовою причиною конфлікту між Єреваном та Москвою стала блискавична операція Азербайджану з метою повернення Нагірного Карабаху під свій контроль.

У той момент російська влада жодним чином не допомогла Вірменії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?