Президент Чехії неочікувано підтримав скандальну ідею Меркель щодо Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії неочікувано підтримав скандальну ідею Меркель щодо Путіна

Президент Чехії неочікувано підтримав скандальну ідею Меркель щодо Путіна
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан підтримує ідею канцлерки Німеччини Ангели Меркель і французького лідера Еммануеля Макрона відновити саміти ЄС за участю глави Кремля Володимира Путіна. Він закликає брати приклад з Джо Байдена, який не побоявся зустрітися з російським главою.

Джерело: CNN Prima News

В інтерв'ю телеканалу Земан заявив, що вважає за необхідне примирення Чехії з Росією після скандалу, який виник через розслідування вибухів у Врбетіцах. На думку Земана, вкрай важливо і ЄС почати діалог з Путіним, від якого відмовився Брюссель після окупації Росією українського Криму і початку військової агресії Кремля на Донбасі.

"Люди повинні спілкуватися. Для мене це аксіома. Якщо вони не спілкуються, то їх можна підозрювати в тому, що вони страждають комплексом неповноцінності", - заявив Земан.

Він також згадав нещодавній саміт американського лідера Джо Байдена з Путіним в Женеві.

"Байден не боявся контактів з Путіним, так чому європейські чиновники повинні боятися його?" - задається питанням чеський лідер.

В ЄС проти пропозиції Меркель відновити саміти за участю Путіна

23 червня канцлерка ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запропонували проводити саміти ЄС на рівні глав держав і урядів за участю президента РФ Володимира Путіна, щоб "оживити" відносини Європи і Росії. Лідери ЄС категорично відмовилися від цієї ідеї після того, як Польща і країни Балтії заявили, що це стане неправильним сигналом.

Офіційний Брюссель підтримав вибіркову взаємодію з Росією, однак запропонував високому представнику підготувати варіанти обмежувальних заходів, включаючи економічні санкції.

Ідея Меркель і Макрона щодо Путіна стала несподіванкою для деяких країн ЄС і застала їх зненацька, оскільки саміти ЄС за участю президента РФ перестали проводити з 2014 року - після окупації українського Криму Росією, яка до сих пір триває.

Українські дипломати також звернули увагу представників Меркель і Макрона на те, що ця ініціатива йде врозріз з санкційного політикою офіційного Брюсселя, яку прийняли члени ЄС, реагуючи на агресію РФ проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?