Президент ФІФА запропонував чемпіонат світу в Ізраїлі чи Палестині
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент ФІФА запропонував чемпіонат світу в Ізраїлі чи Палестині

Президент ФІФА запропонував чемпіонат світу в Ізраїлі чи Палестині
Джерело:  online.ua

У керівництві ФІФА виступили з несподіваною пропозицією про проведення нового чемпіонату світу з футболу в Ізраїлі чи одночасно в кількох країнах на Близькому Сході.

Джерело: The Telegraph

За словами Джанні Інфантіно, йдеться про світовий футбольний турнір 2030 року. Він запропонував ізраїльській стороні прийняти його під час офіційного візиту до країни та особистої зустрічі з прем’єр-міністром Нафталі Беннеттом.

“В ході обговорення глава ФІФА висловив ідею про те, що у 2030 році Ізраїль міг би провести чемпіонат світу з футболу разом з іншими країнами регіону, в першу чергу з Об'єднаними Арабськими Еміратами”, - наголосив речник голови ізраїльського уряду.

Інфантіно своєю чергою звернув увагу на необхідність врегулювання усіх конфліктів на Близькому Сході.

“Чому ми не можемо мріяти про чемпіонат світу в Ізраїлі та сусідніх з ним країнах? З урахуванням "Авраамських угод", чому б нам не зробити це тут, в Ізраїлі, і сусідніх країнах Близького Сходу, включаючи Палестину?” - стверджує керівник ФІФА.

одночасно з цим медіа наголосили, що ізраїльський візит негативно оцінюють з палестинської сторони - буквально палестинські скасували зустріч посадовця асоціації зі своєю футбольною асоціацією.

Інфантіно відзначився участі у двох заходах, які включали церемонію відкриття “Центру Фрідмана за мир через силу” в Музеї толерантності в Єрусалимі. Той відкривав колишній посол США в Ізраїлі Девід Фрідман.
Палестинська сторона обурена зв’язком Інфантіно з Фрідманом, а політика останнього призвела до розташування музею в Єрусалимі та розриву відносин із США.

Загострення навколо Ізраїлю

Ще влітку в командуванні ізраїльських сил ЦАХАЛ заявили про ракетний обстріл з території Лівану, який було здійснено рано вранці у вівторок, 20 липня — це спровокувало сигнал тривоги у Західній Галілеї.

На офіційному рівні не підтверджено жодних постраждалих. За словами міністра оборони Бенні Ганца, на території Лівану діяли терористичні угруповання, однак все одно за обстріли несе відповідальність саме ця країна, яка дозволяє бойовикам здійснювати атаки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?