У ФІФА назвали терміни введення нової системи офсайдів
Категорія
Спорт
Дата публікації

У ФІФА назвали терміни введення нової системи офсайдів

У ФІФА назвали терміни введення нової системи офсайдів
Джерело:  online.ua

У керівництві ФІФА готуються до імплементації технології автоматичного виявлення й фіксації офсайду - відповідна система може з’явитися у регулярному використанні вже до Чемпіонату світу 2022 року в Катарі.

Джерело: Goal

За словами керівника підрозділу ФІФА з глобального розвитку футболу Арсена Венгера, в цілому передбачається введення системи вже найближчими роками.

“Ми повинні продовжувати прогресувати в швидкості прийняття рішень, особливо c офсайдами. У 2022 році на чемпіонаті світу ми зможемо набагато краще приймати дуже швидкі рішення по офсайд. І буде менше зупинок через VAR. Є хороший шанс, що офсайди будуть автоматично визначатися на ЧС-2022. Я зобов'язаний зберігати в секреті, але це буде наступним великим досягненням в суддівстві”, - наголосив колишній тренер клубу “Арсенал”.

Він зауважив, що відеоасистент арбітри, система VAR, надзвичайно корисний інструмент, який має залишатися надалі - це дозволить ухвалювати найбільш правильні рішення у різних ситуацій.

“Раніше було 93% справедливих рішень, а сьогодні - 97%. Це сотні рішень за весь чемпіонат. Це важливо”, - додав Венгер.

Чемпіонат світу 2022 року

Передбачається, що основні матчі світового футбольного турніру почнуться 21 листопада 2022 року. Вони триватимуть до 18 грудня.

Наразі поки що триває кваліфікаційний етап, в якому бере участь національна збірна України.
Українська команда знаходиться у групі D, її суперниками стали Франція, Казахстан, Фінляндія, Боснія та Герцеговина. наразі лідером дивізіону стали французи, які заволоділи 12 балами.

Друге місце посідає українська збірна з 9 балами. Далі йдуть Боснія та Герцеговина з 8 балами, Фінляндія з 7 балами, а також Казахстан з 3 балами.

Ситуація залишається напруженою, оскільки зовсім поряд з Україною йдуть її останні суперники, але не всі матчі ще зіграно.

Останнім матчем для української збірної стала гра проти Боснії та Герцеговини у вівторок, 12 жовтня. Вона завершилася з нейтральним рахунком 1:1.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?