Президент Реалу вколов УЄФА заявою про відкриту Суперлігу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент Реалу вколов УЄФА заявою про відкриту Суперлігу

Президент Реалу вколов УЄФА заявою про відкриту Суперлігу
Джерело:  online.ua

Президент мадридського “Реалу” Флорентіно Перес оголосив, що засновники скандальної Суперліги не відмовилися від своїх планів щодо чемпіонату, який передбачає конкурувати з клубними турнірами УЄФА.

Джерело: Marca

За його словами, футбол наразі переживає кризу, яка перш за все пов’язана із втратою цим видом спорту привабливості. Навіть топові клуби наразі живуть попри фінансові проблеми.

Перес відзначив, що планує надалі сперечатися проти керівництва УЄФА за законним порядком. Зокрема, сторона засновників нового турніру очікує рішення від суду Люксембурга.

Він нагадав, що частка клубів вимушена була залишити Суперлігу саме через тиск представників УЄФА.

“Суперліга не зачинені, вона відкрита. Це Ліга, яку ми просто хочемо, щоб її купили. Футбол втрачає інтерес, у нього немає привабливості. Аудіовізуальні права знижуються, і в цьому проблема. Ми хочемо задовольнити всіх. Суперліга формується з команд, які мають більше послідовників в світі. Якщо немає грошей, футбол помирає”, наголосив Перес.

Суперліга проти УЄФА

Засновниками “бунтівної” ліги стали англійські “Манчестер Юнайтед”, “Манчестер Сіті”, “Тоттенхем”, “Ліверпуль”, “Челсі”, “Арсенал”, іспанські “Барселона”, “Атлетіко”, “Реал”, а також італійські “Мілан”, Інтер”, “Ювентус”.

Утім, ситуація розвивалася позитивно для нового турніру зовсім недовго. Пізніше на рівні УЄФА попередили про те, що всі футболісти, які беруть участь у матчах нової ліги, не зможуть виступати за національні збірні на Євро чи навіть Чемпіонатах світу.

Через це формат залишила низка англійських клубів-засновників.

Суд через Суперлігу

Відомості про позов підтвердили на рівні Європейського суду, де й зареєстрували відповідні документи.

“Європейська Суперліга позивається до УЄФА та ФІФА через порушення європейських правил конкуренції з посиланням на суд Мадриду”, — оголосили у відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?