Суперліга подала в суд на ФІФА та УЄФА через нечесну конкуренцію
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суперліга подала в суд на ФІФА та УЄФА через нечесну конкуренцію

Суперліга подала в суд на ФІФА та УЄФА через нечесну конкуренцію
Джерело:  online.ua

Представники Суперліги, яка нещодавно ледь не розколола європейський футбол, звернулися до суду з позовом проти керівництва УЄФА та ФІФА, що фактично придушили новий турнір.

Джерело: Twitter

Відомості про позов підтвердили на рівні Європейського суду, де й зареєстрували відповідні документи.

“Європейська Суперліга позивається до УЄФА та ФІФА через порушення європейських правил конкуренції з посиланням на суд Мадриду”, - оголосили у відомстві.

Створення Суперліги

Про об’єднання 12 клубів у чемпіонат нового формату стало відомо 19 квітня. Згідно з задумом засновників, цей формат має стати аналогом для чинної Ліги чемпіонів.

Засновниками “бунтівної” ліги стали англійські “Манчестер Юнайтед”, “Манчестер Сіті”, “Тоттенхем”, “Ліверпуль”, “Челсі”, “Арсенал”, іспанські “Барселона”, “Атлетіко”, “Реал”, а також італійські “Мілан”, Інтер”, “Ювентус”.

У турнірі передбачена участь 20 команд, з яких 15 буде постійними, а ще п’ять будуть змінюватися. Гра триватиме у двох групах.

За планами організаторів, матчі першого сезону повинні початися вже у серпні 2021 року. Ігри триватимуть у будні, щоб дозволити командами виступати в національних лігах на вікендах.

Розвал Суперліги

Утім, ситуація розвивалася позитивно для нового турніру зовсім недовго. Пізніше на рівні УЄФА попередили про те, що всі футболісти, які беруть участь у матчах нової ліги, не зможуть виступати за національні збірні на Євро чи навіть Чемпіонатах світу.

Через це формат залишила назка англійських клубів-засновників.

“Арсенал, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед і Тоттенхем оголосили про вихід з Суперліги… Попри оголошений відхід англійських клубів, які змушені приймати такі рішення через тиск на них, ми переконані, що наша пропозиція повністю відповідає європейському законодавству і правилам, як це було продемонстровано сьогодні рішенням суду про захист Суперліги від дій третіх осіб”, - підтвердили у турнірі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?